26. februar står bautaen Sivert Høyem foran 900 personer på The Edge. Selv om det er fire og en halv måned igjen før konserten er billettene allerede revet bort.

– Jeg sier mange ganger at ingen har solgt raskere ut enn dette, men denne gangen er det helt sant, sier hotelldirektør Øyvind Alapnes til iTromsø.

Les også: TV-aktuell Høyem tilbake til Tromsø

Blir ekstrakonsert

Alapnes bekrefter at det blir sittekonsert i salen som tar om lag 1.500 stående.

– Vi er veldig glad for å få Sivert Høyem hit til oss. Helgen kommer til å bli smekkfull, sier hotellsjefen.

Men om du ikke har skaffet deg billett til mannen bak låter som «Into the Sea», «Moon Landing» og hans nye singel «Black & Gold» fra NRK-serien «Okkupert», frykt ikke.

Artistselskapet Stageway Management bekrefter ovenfor iTromsø at det blir ekstrakonsert med Høyem.

– Det er mye utstyr som skal nordover, men vi får det til, sier Sigve Prestnes, som er produsent i Stageway Management. Han forteller at billettene til ekstrakonserten blir tilgjengelig så snart det lar seg gjøre.

– Folk får bare følge med på nettsidene våre.

Unik posisjon

Høyem spiller nemlig i Bodø 24. februar, altså to dager før Tromsø-konserten. 27. februar står Sortland for tur.

– Derfor er det mulig å få til en ekstrakonsert den 25. februar i Tromsø, sier Prestnes, som også var med å arrangere konsert for Høyem i 2006. Da med bandet Madrugada.

– Jeg husker at det gikk radig med billetter i forkant da også. Vi merker stor interesse i hele landet for denne turneen, men spesielt i Tromsø. Sivert er jo nordlending fra Nordland, men han har kanskje en enda større stjerne i Tromsø.

Les også: Hjertesyke Mats fikk med seg Hjort på Tromsø-sang

Totalarena

Tidligere har iTromsø skrevet om at tromsøværinger generelt er dårlige på å sikre seg billetter i forkant. Dette kan Alapnes ved The Edge avkrefte med tanke på konsertene på The Edge.

– Vi ser også at konserten med Cazadores 14. november går veldig godt. Der er det solgt 700 billetter, og da vet vi at det blir fullt. Sammenligner man den med Tungtvanns konsert på samme tid, hvor det til slutt ble svartebørssalg, så ser det veldig bra ut, sier Alapnes.

Hotellsjefen tror at det er konsertsalen og opplevelsen hotellet gir, som gjør at folk flokker til konsertsalen.

– Vi har klart å skape en totalopplevelse, både i forkant og under konsertene. Når det er 1.500 personer der inne er det ikke noe press eller trangt. I tillegg skryter artistene av lyden og forklarer at det er noe av det bedre de har opplevd.