– Dette er helt perfekt for meg, i og med at jeg er glad både i jul og i swing, sier Lisa Stokke på telefon fra hjembyen London.

– Veldig annerledes

Den utflyttede tromsøartisten er for tiden i full gang med å forberede seg til førjulsforestillingen «Swinging Christmas», som hun skal ha på Chat Noir i Oslo sammen med Atle Pettersen og Nora Jabri.

– Vi har ikke begynt å øve ennå, men jobber foreløpig med det musikalske via telefon og e-post. Når øvingene starter i november, er det faktisk bare et par uker til vi er i gang, forklarer Stokke.

Showet har premiere 19. november og er satt opp på plakaten til og med 5. desember. I denne perioden skal trekløveret gjøre totalt ni forestillinger.

– Dette blir veldig annerledes enn de kirketurneene jeg tidligere har gjort før jul. Her blir det full blåserrekke og glitter og stas. Hvordan showet blir utover det, er foreløpig litt vanskelig å si, i og med at den fortsatt er under planlegging, påpeker hun.

Les også: Lisa fylte torget

Nytt samarbeid

Ifølge Chat Noir vil «Swinging Christmas» by på alt fra Ella Fitzgeralds swingende julemelodier til funk à la Bruno Mars, Pharell Williams og Stevie Wonder.

– Jeg tror det blir en flott og familievennlig forestilling som prøver å treffe alle, spår Stokke.

På Chat Noir skal hun dele scene med Atle Pettersen og Nora Jabri, to artister som hun ikke har samarbeidet med tidligere.

– Jeg kjenner Nora gjennom at vi gjorde MGP sammen, og Atle har jeg kjennskap til gjennom bransjen. Begge er flotte artister, så jeg tror det blir veldig gøy å jobbe sammen med dem, sier Stokke.

Les også: Tromsømusiker gir ut sin første soloplate

Hemmelig prosjekt

Når førjulskonsertene er unnagjort, starter 40-åringen forberedelser til et prosjekt hun skal i gang med i januar til neste år. Hva dette er, kan Stokke imidlertid ikke avsløre riktig ennå.

– Jeg har et prosjekt på nyåret, men det er fremdeles hemmelig, påpeker hun.

Utover det står tromsøartisten fri til å ta på seg nye oppgaver.

– Jeg har ingen planer, selv om jeg sikkert burde ha hatt det. Jeg har imidlertid veldig lyst til å gjøre mer TV og film, da jeg liker den arbeidsprosessen veldig godt. Jeg kunne også ha tenkt meg å gi ut en jazzplate sammen med min pianistvenn Morten Reppesgård, som jeg jobbet sammen med på et juleshow i Sandefjord for et par år siden, så vi får se hva som skjer, sier hun.

På hjemmebane har tromsøartisten for øvrig hendene fulle om dagen med et relativt nytt familiemedlem som tar opp mye av tiden hennes.

– Vi har fått oss verdens nydeligste hund. Hun heter Poppy og er åtte måneder, så nå skjønner jeg hva alle som er så glade i hunder snakker om. Nå bruker jeg jo nesten like mye tid på henne som på barna mine. Det er nemlig mye mer arbeid å ha hund enn det jeg hadde sett for meg. Det er imidlertid verdt det, for jeg får veldig mye tilbake for det, forklarer Lisa Stokke.

At hunden hennes er et populært innslag på Instagram, har hun også fått erfare.

– Jeg får jo mer «likes» når jeg legger ut bilder av Poppy enn når jeg poster bilder av barna mine, sier Stokke lattermildt.