Tanken bak arrangementet er å skape et møtepunkt for nyankomne flyktninger, asylsøkere og nordmenn.

– Vi gjør dette fordi vi har lyst til å bli kjent og for å gi disse menneskene, som ikke er så synlige i norske miljøer, en mulighet til å bli bedre kjent med nordmenn og det internasjonale miljøet som vi har i byen, sier Ingrid Stensen i Støttegruppa i Tromsø.

Gratis for alle

Hun peker på at Tromsø er en by hvor folk fra hele verden er samlet.

– Noen har nettopp kommet til byen mens andre har vært her i flere år. Det er viktig at vi blir kjent med hverandre, sier Stensen.

Den internasjonale festen arrangeres av Støttegruppa i Tromsø i samarbeid med Røde Kors og Lekelørdag. Idrettsforeningen Fløya har gitt gratis lån av hallen og stiller også med fotballentusiaster i forbindelse med arrangementet.

– Det er mange frivillige som bidrar, og festen er gratis for alle. Det vil også bli satt opp gratis buss til hallen slik at alle som vil kan få være med på dette, sier hun.

Sang, dans og show

Stensen og leder for Støttegruppa, Hanne Stenvaag, forteller at det vil bli flere kulturelle innslag og aktiviteter under den internasjonale festen.

– Jardar Johansen og Gospelkompaniet kommer, det blir show med flammeblåsing, kurdisk sang og en syrisk dansegruppe som skal opptre. De som ønsker det kan også ta med seg en matrett slik at folk kan smake internasjonal mat fra hele verden. Det blir i tillegg boller og kaker til alle.

– Støttegruppa i Tromsø er en videreføring av ulike støttegrupper i byen. Vi jobber med å reise en flyktningdebatt i Tromsø og hadde lyst til å gjøre noe hyggelig hvor gamle og nye tromsøværinger kan møtes, legger Stenvaag til.

MØTEPUNKT: Ayshad Daurbekova (til venstre), Hanne Stenvaag og Sofia Bibi ser fram til å bli kjent med både nye og gamle tromsøværinger under søndagens arrangement. Foto: Trond Tomassen