Den kjente komikeren Dagfinn Lyngbø kommer til Tromsø og The Edge i desember. Ifølge salgstallene til forestillingen er Lyngbø en populær mann i byen.

– Vi ser på salgsutviklingen at det er en populær forestilling, sier Rune Viken fra Stand Up Norge.

Ekstraforestillinger

Forestillingen vises fredag 11. desember, og to ganger dagen etter. Det har allerede blitt satt opp en ekstraforestilling, men det er muligheter for flere.

– Vi håper å kunne sette opp nok en ekstraforestilling på fredagen, og hvis publikum vil, har vi også satt av torsdagen, sier Viken.

Viken forteller at juleshowene er nokså unike.

– Dette er noen eksklusive juleshow som vil vises på Hamar, i Tromsø og i Haugesund. Forestillingen er produsert kun for denne anledningen, sier han.

Les også: Standup-legender til Tromsø

Lojale fans

Lyngbø har reist rundt i flere år og holdt forestillinger. Viken forteller at Tromsø alltid har stått på turnélisten, og de tre siste forestillingene har solgt bra i byen.

– Jeg tror han har opparbeidet seg lojale fans der, samtidig som det virker at publikum har vært fornøyd med tidligere show. Derfor er det ekstra gøy å komme til Tromsø i desember med et nytt show, sier Viken.

Det synes Dagfinn Lyngbø selv også.

– Det er en grunn til at vi kommer tilbake til Tromsø. Der har det alltid vært bra stemning og gode tilbakemeldinger. Tromsø sto høyt på listen, for å si det sånn, sier Lyngbø.

– Ikke hårsåre

Han tror bergensere og nordlendinger har nokså lik humor.

– Både nordlendinger og bergensere er vant til å stå med hetta på i regnværet og le høyt og rått, sier han.

Og verken bergensere eller nordlendinger er særlig hårsåre, mener han.

Les også: 100 grunner til å elske Tromsø

– Vi tar ikke ting så høytidelig, sier Lyngbø.

I forestillingen vil han ha med seg noen gjester, men hvem de er vil de ikke røpe ennå.

– Jeg kan imidlertid si så mye at det er noen lokale navn, sier Rune Viken.

Lyngbø ser fram til å komme til Tromsø, en by han mener er koselig.

– Når jeg reiser på turné, holder er jeg mest på hotellrom og backstage, men jeg har tidligere hatt noen dager i Tromsø. Det er en koselig by som både har god kaffe og ålreite baguetter. Så lenge salaten på baguetten ikke er vassen, er jeg fornøyd, sier Lyngbø.

Følg iTromsø på Facebook!