– Vi har 18 objekter som skal auksjoneres bort, og rundt hundre kostymer som legges ut for salg, sier prosjektleder Vivi-Ann Sømhovd.

På lørdag formiddag vil Hålogaland Teater selge unna en del av kostymelageret. Det vil bli både salg og auksjon i teaterkafeen.

– Vi gjør dette i forbindelse med feiringen av ti år i eget hus, samtidig som vi har lyst til å gi noe til et veldedig formål. Vi gir inntektene for kostymene til Redd Barna, sier Sømhovd.

Fra flere forskjellige forestillinger

– Det er en del kostymer som er like, og det er mest voksne kostymer. Det er kostymer vi tenker at vi ikke kommer til å bruke igjen, man kan ikke ta vare på alt. Det er fine kostymer som kan tas i bruk av andre i stedet for at det ligger her på lageret, så de vil gjøre bedre nytte av seg et annet sted, sier prosjektlederen.

Det er ikke første gang HT har auksjon.

– Det var morsomt når vi for en stund siden auksjonerte bort rekvisitter og kulisser, da gikk pengene til Amnesty, forteller hun.

Blant annet kan du finne kostymer fra Karius og Baktus, Ronja Røverdatter, Pippi Langstrømpe, Charlie og sjokoladefabrikken og fra forestillingen "Amadeus" som handlet om Mozart.

– Med kostymene ser vi tilbake på de ti årene vi har bodd her, men noen er også fra tidligere forestillinger, som Ronja Røverdatter. Her kan man finne litt av hvert, forteller Sømhovd.

KOSTYMESALG: Hålogaland Teater vil selge og auksjonere bort mange kostymer de ikke lenger bruker. Foto: Nora Lervik Foto: Nora Lervik