For bare en måned siden var Arktisk Sinfonietta i Russland i et samarbeid Arkhangelsk State Chamber Orchestra. Nå er det et samarbeid med orkestre i Nord-Sverige og Nord-Finland som er i fokus.

– Vi har ei god stund hatt et formalisert samarbeid med Norrbottensmusiken og finske Oulu Symfoniorkester. Denne helga møtes musikere fra Luleå og Oulu i Tromsø hvor det er brassinstrumentene som er tema. Vi har satt sammen et orkester på tvers av grensene og kaller det Kalottbrass, forteller Sten Ivar Frydenlund, kunstnerisk leder i Arktisk Sinfonietta.

Aktuelt

– Vi avslutter med en konsert søndag ettermiddag, og siden det er Teaterkafeen på Hålogaland Teater som er stedet, så har vi kalt konserten «I bare messingen», både for å være i takt med teatrets program utover høsten, og ikke minst fordi dette er en konsert med messinginstrumenter, fortsetter Frydenlund.

Han forteller at en av grunnene til å gjøre dette, er for å styrke miljøet av blåsere i Tromsø.

– Vi ønsker å kunne motivere og inspirere spesielt unge utøvere på brassinstrumenter. Det er kanskje ekstra viktig akkurat nå når forsvarets korps i Harstad er nedleggingstrua, synes Frydenlund.

– På programmet for konserten har vi alt fra spanske renessansedanser til uroppføring av et verk fra den nordnorske komponisten Torstein Aagaard-Nilsen, forteller Sten Ivar Frydenlund.