– Er ikke dette spennende så vet ikke jeg, sier Anne Brit Andreassen, daglig leder på Emmas Drømmekjøkken.

På torsdag kan du få oppleve en erotisk aften som starter på Krane galleri og fortsetter på Emmas Drømmekjøkken. Kunstneren Bjørg Thorhallsdottir, som både er grafiker og poet, vil vise fram kunsten sin og lese fra diktsamlingen «Erotisk».

– Krane galleri spurte oss om vi ville være med å arrangere dette, og vi tente på det med en gang. Vi vil kombinere kunst, dikt, mat og musikk for å skape en opplevelse utover det vanlige, sier Andreassen.

Opplevelse

På restauranten vil det være en egen meny for kvelden med mat fylt med afrodisiakum.

– Vi har latt oss inspirere av hennes bilder og bøker. Det er mye erotikk i mat, så dette blir spennende. På menyen har vi blant annet østers, kjønnsmoden laks, rødt oksekjøtt og champagnesorbet med jordbær, sier den daglige lederen.

Kvelden er delt i to, og starter på galleriet og går videre til Emmas, som også vil bli gjort om til et lite galleri.

– Vi ønsker å gi en opplevelse utover det som bare mat og vin kan gi. Kunstneren vil være med og vi får oppleve hennes kunst og dikt. Man får en tilleggsdimensjon til mat og drikke, forteller Andreassen.

Ganske vågal kunst

Ideen kom fra kunstneren selv, som i diktene sine ofte knytter mat til det sensuelle.

– Det var Bjørg som sa at det kunne vært artig å samarbeide med en restaurant i Tromsø, så vi hørte med Anne Brit og hun var med fra første stund. Vi driver med kunst og utstilling hele året, så det er gøy å kunne invitere til en litt mer helhetlig kveld med kunst, mat og vin, sier gallerieieren Cathrine Krane Vassmyr.

Kvelden vil inneholde flere elementer, og det tror arrangørene gjør kvelden ekstra spesiell.

– Vi har tenkt litt utenfor boksen på dette eventet. Poledanseren Elise Dahl-Hansen, som var med i NM, kommer. I tillegg vil Sunniva Skadefryd, som har klesbutikken Skadefryd i Skippergata, style kunstneren og to modeller, forteller Krane Vassmyr.