I år igjen leverer bymisjonen en hel pakke til det store publikummet som har møtt opp. Med tema kjærlighet og slagordet «love created you» tas det opp temaer som homofili, drap, uskyldighet og forelskelse.

– Det er kjærlighet i alle mulige avskygninger. Det er en tynn linje mellom kjærlighet og hat, og vi vet at de fleste kvinnedrap skjer i nære relasjoner. Det ønsket vi å vise, sier daglig leder i Kirkens Bymisjon, Ann Karina Sogge.

Intimt TIL-øyeblikk

Og av de vanskelige temaene som ble antydet og illustrert, er det spesielt ett Sogge trekker fram.

– Vi slo også et slag for pride med én av de mannlige modellene i damesko, samt et intimt øyeblikk mellom to TIL-spillere. Det var ikke tilfeldig – homofili er et tema man kanskje ikke snakker så mye om i fotballmiljøer, og det ønsker vi å sette søkelyset på, sier Sogge, som roser TIL-guttene for å tørre å gå litt utenfor komfortsonen.

Selv forteller de at de synes det er fint å få være med.

SE STOR BILDESERIE NEDERST I ARTIKKELEN!

– Vi har et ønske om å være med å bidra og synes bymisjonen gjør en god jobb for byen og for samfunnet for øvrig. Det føles naturlig å være del av det hele, sier TIL-kaptein Simen Wangberg. Det var han og lagkamerat Benny Lekström som ble utfordret i et intimt øyeblikk.

– Vi hadde et intimt øyeblikk på scenen, og det er fint å vise sånn kjærlighet også. Det blir kanskje ekstra tydelig når det er to fotballspillere som gjør det, sier Lekström.

Se flere bilder fra moteshowet!

Pole dancing som idrett

I tillegg til modellene var det mye forskjellig å se på scenen – fra akrobatikk og russisk flamenco til pole dancing.

– Der var poenget vårt at også pole dancing er en idrett, selv om mange kanskje forbinder det med stripping og burlesk. Vi har også hatt mange ulike nasjoner representert, sier Sogge.

Også Tromsø Storm stilte med fem av sine på scenen, der blant annet Hani Issalhi var å se.

– Det er fint å få et avbrekk som dette og komme seg ut av komfortsonen, samtidig som man bidrar til noe alle kjenner til. Her møtes folk fra ulike idrettslag, klubber og foreninger, og det er veldig sosialt og hyggelig. Bymisjonen er en viktig bidragsyter i samfunnet, og det er en glede å bidra til en god sak, sier Issalhi, som har vært med på moteshowet i hele seks år.

Og etter at det niende moteshowet er avholdt, har Sogge en klar oppsummering.

– Jeg er utrolig fornøyd med hele showet – dette er resultatet av det ungdommene har smeltet sammen, sier Sogge, som synes det er kjempeflott at moteshowet har blitt en årlig begivenhet og en happening, i tillegg til at det er en god sak, avslutter Sogge.