9.–20. februar arrangeres studentuka i Tromsø. Tidligere denne uken ble det kjent at Karpe Diem skal opptre under studentkulturfestivalen. Studentuka kan nå avsløre at popgruppa Kakkmaddafakka kommer til Driv lørdag 13. februar.

– De har ikke spilt i Tromsø før, til tross for at de har holdt på i over ti år. Det er superkult, sier PR-ansvarlig for studentuka, Sandra Olsen.

Passer bra

Hun mener bandet passer bra inn i studentfestivalens program.

– Dette er en type musikk de fleste av oss studenter hører på. Vi har prøvd å få til en rød tråd i programmet, og vi har avvist større artister for at programmet skal være mer appellerende for studenter, sier Olsen.

Axel Vindenes fra Kakkmaddafakka er glad bandet endelig tar turen til Tromsø.

– Vi er veldig glad i Nord-Norge. For oss er det en utrolig glede å endelig få komme dit. Vi har vært flere andre steder i Nord-Norge, men ikke i Tromsø, sier Vindenes.

Selv er han veldig glad i nordlendinger.

Liker nordlendinger

– Jeg tror ikke jeg vet om en eneste nordlending jeg ikke liker. Kanskje jeg er litt nordnorsk, sier Vindenes og bytter raskt om fra bergensdialekt til nordnorsk.

I februar slipper bandet et nytt album. Til tross for at musikken er ny, lover Vindenes at den fremdeles er like dansbar og «catchy».

– Vi er nesten alltid på turné. Vi spiller i Madrid i dag, Bilbao i morgen og deretter Paris. Etter det blir det rett til Nordens Paris, sier Vindenes.

Vil til Rorbua

Han håper han får sjansen til å feste med byens studenter og borgere.

– Jeg har hørt at Tromsø er en av verdens beste byer å feste i. Jeg håper virkelig at vi får til en sånn «Rorbua-stemning» og får sitte med en gjeng artige nordlendinger og ta noen øl, sier Vindenes.

– Men da er dere jo heldige, for Rorbua ligger nokså nær Driv.

– Hva!? Er Rorbua en ekte plass? Da må vi dit, sier Kakkmaddafakka-vokalisten.