Årets utgave av ungdomsskolerevyen Tromsøpalmen har fått navnet «Game of Troms» og tar utgangspunkt i de politiske endringene i Tromsø de siste månedene.

– Vi har slått sammen kommunevalget med TV-serien Game of Thrones, og sett på paralleller mellom de to, forteller hovedinstruktør Sander Torneus (19).

– Hvilke paralleller har dere funnet da?

– Begge deler kan være ganske forvirrende, ler Torneus.

– Og det er mye krangling, legger hovedinstruktør Eskil Andreassen (21) til.

– Og mye drama!

God reaksjon

I suksesserien fra HBO kjemper ulike familier om retten til jerntronen - dog på en hakket mer dramatisk og blodig måte en partiene i Tromsø kjemper om å havne i posisjon.

– Men når vi slår de to sammen kan vi «juice det opp», sier Andreassen.

Både Kristian Støback Wilhelmsen (H), Øyvind Hilmarsen (H), Jonas Stein (V), Kristin Røymo (Ap) og Jarle Aarbakke (Ap) må forvente seg å få gjennomgå i revyen.

– Jeg snakka med politikerne i forkant for å spørre om det var greit at vi brukte bilde av dem på plakatene våre, og reaksjonene var overraskende gode. Kristian Støback Wilhelmsen sa han skulle komme og se på, forteller Torneus.

Han tror også ungdomsskoleelevene har lært mer om politikk gjennom arbeidet med revyen, og opplever at de etterhvert i prosessen kan mye mer enn de kunne i begynnelsen.

I rute

Men selv om politikk er et gjennomgående tema i revyen, som har premiere på Grønnåsen skole på onsdag, må man slett ikke ha en grad i statsvitenskap for å henge med.

– Det skal finnes noe for alle i forestillingen!

I år er det om lag 170 elever på Grønnåsen skole som deltar i revyen.

– Det er flere i år enn i fjor, og vi begynte forberedelsene allerede like etter sommeren, forteller leder Frid Thingelstad Utby (15).

– Alle gleder seg til premieren og er veldig engasjerte.

– Det er hard jobbing nå, men forestillingen kommer sammen og vi er i rute. Nå skal stykkene poleres, forteller hovedinstruktørene.

ØVER: Nå er det bare finjusteringen av stykkene som gjenstår før Tromsøpalmen er premiereklar. Foto: Rune Stoltz Bertinussen