Ole Edvard Antonsen regnes som en av verdens fremste trompetsolister, og har opptrådt på steder som Carnegie Hall i New York, Musikverein i Wien, Suntory Hall i Tokyo, Sidney Operahouse og Barbican i London.

22. november står han på scenen på Kulturhuset for å gi tromsøværinger den rette julestemningen.

– Vi gleder oss veldig. Personlig synes jeg at det er stas å spille i Tromsø. Jeg trives der, og det er fine arenaer å spille på i byen, sier Antonsen til iTromsø.

Ny vokalist

I fjor spilte Ole Edvard Antonsen julekonsert i Ishavskatedralen sammen med Didrik Solli-Tangen. Denne gangen har duoen fått med seg Elisabeth «Bettan» Andreassen på laget.

– Hovedsakelig er turneen slik at det skal være meg og én gjestevokalist. I år følte jeg at vi hadde behov for en gjest til. Elisabeth er en fantastisk sangerinne som skal være med på hele turneen. Jeg kjenner henne helt tilbake fra da hun spilte i Bobbysocks, da jeg var i bandet hennes, så det blir jo et slags 30-årsjubileum, sier Antonsen og ler.

– Dette er faktisk første gangen denne turneen har en kvinne som kommer til å være med hele veien. Hun er en sterk artist.

Andre elementer

Julen blir som oftest forbundet med kirken, men i år flytter Antonsen seg fra Ishavskatedralen til Kulturhuset.

– Ishavskatedralen er veldig dyr å leie, så vi valgte å spille på Kulturhuset. Det kommer til å bli litt annerledes fra i fjor. Å spille i en kirke blir den rette stemningen satt, mens i en konsertsal får man andreelementer fram. Det er helt annerledes lyd og lys der, forteller trompetisten.

Antonsen lover ikke bare julemusikk på konserten.

– På en slik konsert prøver man jo å finne opp julen på nytt. Man kommer ikke utenom at Didrik Solli-Tangen synger «O helga natt», men alt trenger ikke å være direkte knyttet til julen. Jeg vil si at omtrent 80 prosent av det vi spiller er julemusikk, sier Antonsen.

– Julen er den eneste høytiden som det er skrevet musikk til, fra country til rock. Det er et hav av låter å spille. Vi må nok gå noen runder igjennom repertoaret før vi spikrer settlisten.