– Det er så fantastisk! Jeg er bare så glad nå, sier Ingrid Evertsen.

Torsdag i forrige uke hadde Evertsen premiere på soloshowet sitt i Kulturhuset, «Jammen, ærlig talt!», en forestilling som fikk terningkast 6 av iTromsø. Siden den tid har 59-åringen stått på hovedscenen i Kulturhuset ytterligere to ganger, også det for fulle hus.

Dermed skulle Evertsen etter planen ha vært ferdig med å underholde tromsøværingene. Nå er det imidlertid klart at det blir ekstraforestilling av humorshowet i desember.

– Det er klart vi må det når mottakelsen har vært så strålende, forklarer kulturhussjef Erik Smith-Meyer.

Les anmeldelsen: Evertsen i kanonform

– Ryktet sprer seg

Han kan fortelle at det lørdag ble bestemt at Tromsøs befolkning som ennå ikke har fått med seg «Jammen, ærlig talt!», nå får en ny mulighet 11. desember,

– Foreløpig er det lagt opp til én ekstraforestilling. Den har vi allerede solgt en god del billetter til, så det er tydelig at ryktet sprer seg fort, påpeker Smith-Meyer.

Han legger ikke skjul på at han er meget godt fornøyd med Evertsens innsats på Kulturhuset.

– Folk i salen har hylt av begeistring, og det er jo ikke rart, for Ingrid Evertsen er et grepet kvinnfolk, skryter kulturhussjefen.

Gjorde endringer

Evertsen selv er svært glad for mottakelsen hun har fått.

– Det er veldig artig at folk liker det. Jeg var jo redd på forhånd, for man skal være ydmyk med tanke på å bruke av folk sin fritid, mener 59-åringen.

Så opptatt har Evertsen vært av kvaliteten på forestillingen at hun helt opp til få dager før premièren forrige torsdag foretok store endringer.

– Forrige mandag klipte jeg opp manuset helt, så da var jeg ganske fortvilet, men jeg ville rett og slett at det skulle bli best mulig. Dessuten har jeg allerede lagt inn mye nytt i forestillingen siden lørdag, avslører hun.

Reiser videre

Før Evertsen returnerer til Tromsø 11. desember, står andre scener for tur. Allerede onsdag drar hun av gårde for å underholde igjen.

– Først drar jeg til Sortland. Deretter går turen videre til Harstad, Finnsnes og Narvik. Så kommer jeg tilbake til Tromsø, forteller 59-åringen, som ikke kan få skrytt nok av samarbeidet med Kulturhuset.

– De som jobber på Kulturhuset er helt fantastisk, alt fra Erik Smith-Meyer til de som jobber med lyd og lys. Vi er mange som har dratt dette i land, det er ikke bare meg, påpeker Evertsen.

FULLE HUS: Tre ganger har Ingrid Evertsen fylt storsalen i Kulturhuset med «Jammen, ærlig talt!». Nå er det klart at det blir ekstraforestilling. Foto: Tom Benjaminsen