I omtrent en måned har filmskaperne bak animasjonsfilmen «Dunder» hatt kronerulling for å skaffe seg penger slik at de tre monstrene i filmen blir «pelsfine» til premièren.

Forrige uke gikk blant annet Sparebanken Nord-Norge inn med 15.000 kroner i støtte til filmen, men pengene har fortsatt å strømme inn de siste dagene. Nå er beløpet oppe i 18.888 euro.

– Inspirerende

– Det føles veldig bra og man bli varm om hjertet over alle støtten som har kommet. Målet var å få inn 22.000 euro, men med bidrag som kommer inn dagene fremover, så tror vi at vi i hvert fall kommer over 90 prosent, sier manusforfatter og utviklingsprodusent Endre Lund Eriksen.

– Det er utrolig inspirerende at så mange har troa på filmen, legger han til.

Ligger godt an

«Dunder» tar utgangspunkt i Eriksens monsterunivers «Dunderly», og har sin premiere under Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF) i januar. Nå gjenstår prosessen med å faktisk gi monstrene hår. Tidligere har Eriksen anslått at prisen for ett monster er mellom 60.000- og 70.000 kroner.

– Nå holder vi på å animere og begynne den prosessen med å gi dem pelsen. Det er en krevende dataprosess. Med mindre noe alvorlig galt skjer, så ligger vi godt an til premièren, sier Eriksen.

Bak filmen står Fabelfjord som produsent, Endre Skandfer som regissør og Eriksen. Forrige måned slapp de teaseren av filmen, som blant annet fikk skryt fra oscarvinnende regissører og en av de ledende animatørene i Pixar.

– Vi jobber med manus til en lengre film i samme universet, men det blir i neste fase, sier Eriksen.