Med sitt rykende ferske show «Ekkokammer» gleder komikeren seg til å ta med de mørke vitsene sine med ned til kjelleren på Kulturhusets Verksted i februar.

– Tromsø har bestandig vært en av mine favorittplasser i Norge, kanskje spesielt fordi jeg selv bodde der som fersk student ifra 1999 til 2001, sier Sørås til iTromsø.

– Det jeg spesielt liker med tromsøværingene er at de virker som oppegående folk som kjapt tar humoren min. Jeg husker det ble to jævlig bra show på Kulturhuset sist gang så da jeg selv kunne velge hvor i Nord-Norge jeg skulle holde det nye showet mitt, valgte jeg det stedet jeg hadde hatt det mest morsomt. Tromsø ble et naturlig valg.

Gjensyn

Det er ikke lenge siden Sørås besøkte Kulturhusets verksted med showet «Kognitiv Dissonans». Et sted han mener går som hånd i hanske med humoren sin.

– Jeg fikk litt bunkersfølelse der, og spesielt siden det var så lavt under taket, sier Sørås.

– Sist gang du var i Tromsø var i april, har du egentlig fått tid til å jobbe med nytt materiale i mellomtiden?

– Nei, jeg hadde jo ikke god tid. Det var vel egentlig litt mer påtvungen produktivitet. Selv synes jeg det er en overdrivelse at man som komiker skal ha alt 80 eller 100 prosent klart for hver gang, for nyhetsbildet endrer seg stadig, og det gjør sakene om IS og bevæpna politi også.

Ingen rød tråd

– Hva kan tromsøværinger forvente seg av ditt nyeste show «Ekkokammer»?

– Gudene vet. Det er jo nye vitser siden sist gang, men helt ærlig synes jeg det er helt idiotisk at det skal være en tittel på showene man kommer med. Altså, det er jo bare en ny plakat med en ny tittel og det er kun i én av vitsene mine at jeg nevner ordet «Ekkokammer». Jeg har heller ikke blitt noe blidere siden sist gang, sier Sørås.

– Derimot prøver jeg gjerne å bringe opp ny tematikk for hver gang, om alt ifra mine egen forvridde psyke til samfunnsaktuelle spørsmål. Men jeg prøver å holde meg borte fra religion da jeg føler at dette er en litt oppbrukt tematikk.