Håkon Johnsen er et kjent navn blant Tromsøs unge musikere. Nå har han pakka gitaren og flytta til Trøndertun Folkehøgskole for å lære seg mer om rock.

Sender direkte fra konserten

I samarbeid med Tromsø kommune, Filmteamet og Mediehuset iTromsø sender vi konsert med Johnsen onsdag direkte fra klokken 19.30 på Stakkevollan Aktivitetshus.

– Ja, jeg kommer nordover med noen «søringer» jeg har funnet her nede. Vi lover litt postrock med western- og surf-elementer. Det er ikke det folk er vant å høre fra meg, men det er det jeg har hatt lyst å spille lenge, sier Johnsen på telefon fra Sør-Trøndelag.

Lærer mye

Musikeren har valgt rockelinja på folkehøgskolen, noe som har allerede har hjulpet han mye i utviklingen som musiker. Nå gleder han seg til å besøke hjembyen igjen og til konsert på «Understrøm».

– Det er et kjempefint tiltak og det viktigste for meg er at det filmes. Da har man noe å vise til uten å spille så mange konserter. Selv om det er akkurat det som er målet fremover, sier Johnsen, som forteller at de har i skoleoppgave å spille inn demoer på skolen.

– Det er fint det, men om man skal vise noe må det være bra.

Åpner kafé

Konserten er gratis og Erling Solvang håper så mange som mulig kommer på det som også blir åpningen av den nye kafeen på aktivitetshuset.

– Vi åpner en ungdomskafé med en egen konditor som baker Tromsøs beste kanelboller, sier Solvang, som er leder for Audiator-prosjektet til Tromsø kommune fritid.

– Fungerende ordfører, Elin Jørgensen, kommer for å åpne ballet sammen med Håkon Johnsen. Det blir en storslått åpning, sier Solvang, som forteller at kafeen er åpen fra mandag til onsdag på ettermiddagstid.

Scene, lyd, lys og videoproduksjon drives nemlig av frivillig ungdom, som er engasjert av Audiator.

MUSIKALSK ÅPNING: Håkon Johnsen tar med seg «søringer» når han står på «Understrøm»s scene på onsdag.Foto: Rune Ottarsen/Folkebladet