– Vi var i Tromsø domkirke for noen år siden og trivdes veldig godt der. Siden har vi vært i jevnlig kontakt for å komme tilbake, sier dirigent for Sølvguttene, Fredrik Otterstad.

Julestemning

Sist koret var i byen var i 2009. Etter mye planlegging med transport og andre konsertsteder har de fått til å komme tilbake for konsert på torsdag.

– Det er rett før første adventshelg, så dette blir starten på julen for vår del. Den første delen av konserten blir med klassisk musikk, mens den andre blir med julesanger. Det er Sølvguttene slik vi kjenner dem, sier Otterstad.

Landkrabber fra Østlandet

Koret tar med seg 52 på turneen som starter i Tromsø og drar videre med hurtigruten til Svolvær, Brønnøysund og avslutter i Levanger.

– Vi gleder oss veldig. Når det er påmelding til turene til Nord-Norge, er de like populære som turene til utlandet. Å bo på båt og reise rundt i nord er superstas. For landkrabber fra Østlandet er det ekstraordinært og eksotisk å komme nordover, sier dirigenten.

Stas på hurtigruten

Otterstad sier at det er viktig for dem å dra andre steder enn å bare reise rundt på Østlandet, selv om det er lettere.

– Det er ingen målsetting å tjene penger, men vi kan ikke tape mye heller. Nå har vi fått til et bra opplegg med Hurtigruten, hvor vi skal synge for de andre reisende også, forteller Otterstad.

EKSOTISK: Dirigent Fredrik Otterstad gleder seg til eksotisk turné i Nord-Norge.