Elevene i 5A ved Fagereng skole har siden tirsdag jobbet sammen med profesjonelle musikere og komponister.

– Dette har vært veldig morsomt, og elevene har holdt på hver dag. De har kommet med ideer til hvordan musikken skal lages og så har det hele blitt sydd sammen ved hjelp av komponist Torstein Aagaard-Nilsen, sier kontaktlærer Rune Lund.

Egen musikk

Gjennom en komposisjonsworkshop har elevene laget sitt eget verk som de presenterte for resten av skolen i gymsalen fredag formiddag.

– Det var litt skummelt å sitte foran alle, men mest morsomt, sier Tilde Echroll, Adele Håreksdatter Ryeng og Ingvild Fjelde Schulstad i 5. klasse.

– Det beste har vært å få lage musikk selv og spille instrumenter. Det var litt vanskelig å finne rekkefølgen på musikken og huske når vi skulle spille de forskjellige instrumentene. Vi spilte tre forskjellige, men det gikk veldig bra, forteller de tre femteklassingene.

Hør The band called ohs unike cover av Adeles «Hello»

Gresk mytologi

Det er første gang elevene får være med å komponere sin egen musikk – og de gjør det gjerne igjen:

– Ja, det var kjempemorsomt å lage musikk til en historie, sier jentene etter konserten fredag.

Elevene tok utgangspunkt i en myte fra gresk mytologi, og bygde deretter musikken opp rundt historien.

Leke seg

Det gjorde de med hjelp fra komponisten Torstein Aagaard-Nilsen, som har ledet prosjektet i samarbeid med Sten Ivar Frydenlund, Erik Stifjell og Arktisk Sinfonietta.

– Det har vært utrolig artig, spesielt fordi elevene på dette årstrinnet er åpen for så mye. Nå har både jeg og elevene fått lekt oss, og deretter jobbet med å strukturere det hele og beskrive en historie ved hjelp av musikk. Det er flott at skolen rydder nok tid til slike prosjekter. Her har vi elever som aldri har tatt i en elgitar før, og som nå har fått prøve seg som solister. Det gjør noe med det enkelte menneske og som en gruppe mennesker, og hvordan man kan arbeide sammen. Det er ikke så lett å gjøre dette i matematikk, sier komponist Aagard Nilsen.