Galleri Nord er det nye kunstgalleriet som nå har åpnet dørene i Tromsø. Kunsten vil komme fra lokale, nasjonale og internasjonale kunstnere.

19. november søkte Galleri Nord ferdigattest for å bruke lokalene som er vegg i vegg med Aurora restaurant. Torsdag fikk de godkjenningen.

– Jeg vet ikke om det er tidenes raskeste behandling, men vi er effektive når det er mulig, forteller Kristin Røymo, som er byrådsleder.

– Dette er et godt næringstiltak, og Tromsø kommune trår til når noe er positivt for byen.

– Mye arbeid

Det har vært hektiske dager for å få alt på plass i de nye lokalene.

– Vi har jobbet veldig mye for å nå mlået om å åpne nå på lørdag. 19. november hadde vi overleveringsbefaring 20. november flyttet vi inn i lokalene, sier Hilde Eilertsen Sletvold, som er eier av Galleri Nord.

Åpningen av galleriet skjer lørdag, uansett om de blir ferdige eller ikke.

– Vi har laget et fantastisk lokale, og fått høynet taket. Dette kommer til å bli Tromsøs kuleste galleri.

Selv om Galleri Nord åpner dørene lørdag, vil selve åpningsfesten finne sted senere.

– Selve åpningsfesten kommer vi til å ha en gang etter nyttår, sier hun.

Kulturgate

Med Galleri Nord på plass, samt Nordnosk Kunstmuseum, Arctic Tattoo og Smørtorget like i nærheten, har Sjøgata blitt den nye kulturgaten i byen.

– Man må jo bidra til byen. Jeg var med på å starte Smørtorget og starter nå opp Galleri Nord. Det er veldig artig å se at dette er den nye kulturgaten i byen, forteller Sletvold.

Likevel biter hun merke i navnet Galleri Nord.

– Det er jo visse krav når man kaller seg Galleri Nord. Man skal nå ut nasjonalt og internasjonalt. Det er en viss tyngde i navnet og bærer på ambisjoner.

Galleriet vil også ha et åpent rammeverksted og to atelierplasser.