Kanadiske «Cancer Bats» og svenske «Monolord» besøker festivalen i Telegrafbukta til sommeren.

Førstnevnte er et hardcoreband som nylig ga ut det nye albumet «Searching For Zero».

- Cancer Bats er en eksplosiv og energisk innpakning av fengende refrenger, harde riff og rå energi. Rett og slett en herlig miks av hardcore, punk og metal, med subtile nikk mot gamle helter som Black Sabbath og Led Zeppelin, samt nyere trailblazere som Black Flag, Refused, Converge og Bukta-vennene i The Bronx. Cancer Bats betyr fire sikre ting; svette, støle nakker, glede og ekte råskap, dette blir fett, skriver festivalen i en pressemelding.

Falt pladask

«Monolord» er et band fra Gøteborg i Sverige. De tre i bandet har i utgangspunktet forskjellige preferanser i musikken, men har en felles dragning mot det tunge, mørke og skitne.

- En felles overbevisning som ikke kunne bli annet en skikkelig, skikkelig tøft. Monolord er en psykedelisk, doomete smørje, seigere enn sirup, med referanser til blant annet Electric Wizard og Bukta-vennene i Uncle Acid & The Deadbeats for å nevne noen, skriver festivalen i pressemeldingen.

Bookingsjefen i festivalen, Robert Dyrnes, har selv sett bandet spille, og falt pladask.

- Jeg så dem på Roadburn i Nederland tidligere i år og fikk meg sporenstreks et nytt favorittband. Dette er tungt og mørkt, men samtidig så melodiøst og deilig, sier han.

Tidligere har festivalen avslørt at både Sondre Justad og Bendik er booket til Telegrafbukta.

SMØRJE: Svenske Monolord beskrives som ei smørje seigere enn sirup. Foto: Pressefoto