Domkantor Hijoo Moon, som leder konserten, har lagt opp til at det blir en julekonsert med både korsang, allsang og instrumentale innslag.

– Korsangerne vil bringe sangglede og julestemning, sammen med flotte musikere. Og på disse konsertene har det også alltid vært slik at også alle de som kommer og fyller domkirka får delta gjennom allsang, sier Hijoo Moon.

Fiolinister

– Det blir tradisjonen tro både allsang av kjente julesanger, variert korsang med blant anna Buxtehudes «In dulci jubilo», Bachs «Overmåte fullt av nåde», Rutters «What sweeter music» og Hovlands « Det finnes en dyrebar rose» og mange flotte musikkinnslag, fortsetter domkantoren.

Hun opplyser at de i år har med seg to fiolinister, Johannes Garam Liebig og Signe Johansen som begge studerer fiolin hos professor Atle Sponberg på Musikkonservatoriet. De skal spille Sonate i d-moll av Georg Philipp Telemann.

«Deilig er jorden»

I forbindelse med konserten vil også sogneprest Kjell Yngve Riise lese H.C. Andersens fortelling «Det gamle eiketreets siste drøm».

– Tradisjonen tro avsluttes konserten med «Deilig er jorden» hvor korsangere og publikum slår sine røster sammen i allsang, forteller Hijoo Moon.

Pepperkaker

Etter konserten blir det gløgg og pepperkaker i kirkekafeen.

– Arrangementet er gratis, men ved utgangen blir det anledning til å kjøpe orgelpiper som ble til overs etter den omfattende restaureringa av orgelet for et par år siden. Inntektene fra dette salget går til Domkorets 100-årsjubileumkonsert i 2016, opplyser domkantor Hijoo Moo.