God mat, venner, familie, julegaver og mye TV-titting er nok det mannen i gata assosierer med jula. Men noen av byens konsertlokaler holder fortsatt åpent og inviterer til musikalske perler i jula og romjula.

Allerede tirsdag 22. desember kommer de nye country-yndlingene i The Northern Belle for å holde konsert på Smørtorget Kaffe & Mat.

– Det blir meg og bandmedlem Ole og en gjesteopptreden fra Tonje Tafjord. Jeg gleder meg ekstremt mye. Det blir gøy å spille foran familier og venner igjen, sier vokalist Stine Andreassen, som har skrevet en julelåt for anledningen.

– Den heter «See Trough Christmas», som handler om en julaften da jeg var 16år og fikk gjennomsiktig undertøy fra min daværende kjæreste.

Verdensherredømme

Men det er ikke bare tilfeldige gullkorn blant konsertene i jula. I år, som i fjor, kommer også rockebandet Thee Mono Sapiens hjem til jul for å holde sin årlige konsert i Tromsø. Denne gangen er det på Bastard Bar 27. desember.

– Vi er på en måte en av de mest lengstlevende tradisjonene på konsertfronten i jule-Tromsø, sier Johannes Nilsen i bandet, som har holdt rundt 10 romjulskonserter i bandets 14 års lange liv.

– Det er dessverre blitt sånn at vi egentlig bare spiller en konsert i året, men vi håper på litt mer aktivitet fremover nå. Vi er i gang med noen skippertak for å få en 7-tommer ferdig. Så kan vi snakke om verdensherredømme igjen, sier Nilsen.

Samme kveld spiller også det tromsøbaserte rockebandet A/S Quartet på Prelaten Kro og Scene, i tillegg til at det er duket for den tradisjonsrike romjulsjazzen på Vertshuset Skarven.

Ekstrakonsert

Nyoppståtte Beach Bitches virker heller ikke til å ha tatt juleferie og lader opp til nyttårsaften med konsert på Bastard Bar 28. desember.

I slutten av november holdt The Band Called Oh! en strålende konsert i byen. Nå returnerer de til Bastard Bar for å la flere ta del i deres neosoul-univers.

Musikkåret 2015 rundes av med blant annet konsert med Boknakaran og Julie Alapnes på Vertshuset Skarven 29. desember.

Vertshuset skriver på sitt facebook-arrangement at arrangementet har blitt en populær tradisjon gjennom viseklubben Spelt.