I 2009 avslutta Harald Bakkeby Moe sine masterstudier som utøvende sanger ved Norges musikkhøgskole og valgte hjembyen Tromsø som base for sin virksomhet som frilans klassisk sanger.

– Jeg hadde da i flere år vurdert muligheten til å flytte hjem til Tromsø etter endt utdanning, men var usikker på om jeg kunne få nok å gjøre her til at det var et selvsagt alternativ. Så ble opplegget for midnattskonsertene i Tromsdalen utvida. Dermed fikk jeg en trygghet i forhold til å ha noe å gjøre, og veien lå åpen til å kunne flytte tilbake til byen jeg er så glad i. Jeg hadde muligheten til å ha noe fast i bunnen for min virksomhet som frilanssanger i Tromsø, og samtidig med en fleksibilitet som gjør det mulig for meg å gjøre andre jobber, forteller Harald Bakkeby Moe.

– Denne virksomheten er grunnen til at jeg flytta hjem, og siste året har jeg hatt over halvparten av mi årslønn fra Tromsøysund menighet, fortsetter han.

Han poengterer at han er langt fra den eneste som er i samme situasjon.

– Det er mange profesjonelle frilansmusikere som ellers ville hatt problemer med å bo i Tromsø. Og nettopp den muligheten de nå har beriker byens musikkliv utover konsertene i Ishavskatedralen, sier Bakkeby Moe.