Tallet på 60.080 inkluderer også gjesteforestillinger og andre arrangement som har foregått i teatrets lokaler.

– Vi er veldig godt fornøyde med både de kunstneriske prestasjonene vi har levert, og hvordan publikum har tatt dem til sitt hjerte. Sju av ti egenproduksjoner har gått bedre enn det vi forventa på forhånd, opplyser markeds- og informasjonssjef Heidi Beate Lekang ved Hålogaland Teater.

Fornøyd teatersjef

– 2015 har vært et godt kunstnerisk år for teatret. Vi tok noen viktige sjanser som resulterte i sjeldne opplevelser jeg er veldig stolt over, kommenterer teatersjef Nina Wester som nå går inn i sitt siste år som sjef for Hålogaland Teater.

Hun venter seg nye spennende forestillinger i 2016. Den første premièren kommer allerede 14. januar. Da er det August Strindbergs klassiske kjærlighetsdrama «Frøken Julie» som står på plakaten. Terje Skonseng Nadeer har regien og de to hovedrollene spilles av Ketil Høegh og Marte M. Solem.

Publikumsvinneren

Ikke uventa er det musikalen «I blanke messingen» som er fjorårets store publikumsvinner. Inkludert prøveforestillingene er det 11.500 mennesker som har sett Finn Arve Sørbøe, Jardar Johansen & co. boltre seg på scenen i denne oppsetninga. Nå skal det spilles ekstraforestillinger i Tromsø og den skal også ut på turné fra 20. januar til og med 9. februar.

– Men jeg vil også trekke fram forestillinger som «Den sommeren pappa ble homo», «2xIbsen» og «Virginia og julenissen» som alle var forestillinger som gikk for utsolgte eller tilnærma utsolgte hus. Det samme gjelder også «Trollmannen fra Oz» og konsertforestillinga med Kari Bremnes som vi produserte i samarbeid med Nordland Teater, sier Heidi Beate Lekang.

Besøkstallene

Slik ser besøkstallene ut for de forskjellige produksjonene i 2015:

«Når du kommer dit» med Kari Bremnes 6.400

«Hvem er redd for Virginia Woolf»3.400

«Trollmannen fra Oz»7.400

«Den sommeren pappa ble homo»3.200

«2xIbsen»3.600

«Dager under»1.095

«Et år med magiske tanka»615

«I blanke messingen»11.500

«Virginia og julenissen»3.800