– Tiësto har vært en stor inspirasjon for meg. Han er en av de aller største, og en av de første man hørte om da man begynte med elektronisk musikk og trance. Jeg husker Roskilde i 2007. Da sto jeg og to venner på første rad og ventet på han. Det var stort, forteller Josef Bamba.

Tromsømannen har gjennom en årrekke med hardt arbeid slått seg opp stort som musiker og DJ. I løpet av 2015 har han spilt over hele Norge, samt i Tyskland, i Sør-Afrika, Sør-Korea, Brasil, Spania og Russland. Fredag varmer han opp for Tiësto når han spiller konsert for 3.500 publikummere i Bodø.

Les også: Kjempenervøs foran storkonserten.

– En drøm

– Jeg fikk beskjed om at jeg fikk jobben den 30. desember, da jeg satt på flyplassen i Johannesburg. Det var sykt artig! Jeg måtte holde det for meg selv inntil de annonserte det, og jeg gledet meg enormt til å få vite mer, forteller Bamba.

Han har fulgt Tiëstos musikk lenge, og vært på flere konserter etter Roskilde 2007.

– Å få denne muligheten betyr utrolig mye for meg. Det var en drøm som gikk i oppfyllelse. Jeg har spilt på mange store arrangementer i utlandet de siste årene, men å få spille en time før Tiësto på et såpass stort arrangement i Norge er stort. Det blir en av de største tingene jeg har opplevd som DJ i Norge, sier han.

Les også: Stjerne-DJ skal spille i Tromsø.

Nerver

Tiësto er langt ifra den første stor musikkpersonligheten Bamba har delt scene med. Tidligere har han spilt på arrangementer med David Guetta og Steve Aoki.

– Det var selvfølgelig en drøm å få spille før Tiësto i Tromsø, siden det er hjembyen min, men jeg klager på ingen måte over Bodø!

Og det er ikke fritt for at oppgaven gir Josef Bamba litt prestasjonsangst.

– Så klart man får det. Men det er en god type nerver. Man er skjerpet og gleder seg. Jeg kommer nok til å kjenne på sommerfuglene i magen når jeg lander i Bodø på fredag.

Med seg til Bodø tar han med mammaen sin.

– Hun er nok min største fan!

Ibiza

Bamba lever mer eller mindre på reisefot, og hans absolutt største opplevelse som musiker og DJ er til nå da han debuterte på klubben Pacha på Ibiza som 20-åring.

– Men Tiësto kommer nok på en god andreplass. Det kommer til å bli intenst.

Det er managementet til Tiësto som har valgt ut hvem som får varme opp for stjerna.

– Man skulle sende inn en miks med musikk – og gjerne med egen musikk – og så valgte de ut fra det. Det at jeg er valgt ut av managementet hans gjør at jeg føler at jeg er på riktig vei. De har hørt musikken min og de så noe i den. Det er stort, mener Bamba.

Selv om han har spilt på store, internasjonale arrangementer helt fra starten som DJ understreker han at det ligger mye jobb bak det å gjøre det godt i bransjen.

– Dette blir en fantastisk start på 2016 for meg, og jeg håper det kan bidra til å åpen flere dører for meg, sier han.

BODØ: Josef Bamba varmer opp for Tiësto når han spiller i Bodø. Lørdag spiller stjerne-DJ-en i Tromsø.