I februar er det klart for Ungdoms-OL i Lillehammer, og det er ikke bare sportsutøvere som reiser til det store arrangementet. Også flere musikere skal opptre under kulturprogrammet som har fått navnet Sjoggfest. Både artistene Madcon, Nico & Vinz, og Aurora kommer – samt flere unge UKM-deltakere. To av dem er fra Tromsø.

Beatboxer

18 år gamle Runar Iver Edvardsen er en av musikerne som skal reise til Lillehammer i februar.

– Da tilbudet kom var det enkelt å si ja. Det blir nok veldig spennende å få opptre sammen med etablerte artister, forteller Edvardsen, som lover å gi publikummet et show tilpasset dem.

– Beatboxing er i hovedsak improvisasjon, så før jeg går på scenen har jeg ikke planlagt så mye. Jeg begynner som regel med en beat, også ser jeg hvordan publikum reagerer og tilpasser meg etter det, sier Edvardsen.

Progrock

Også bandet 10th Harmonic, bestående av Sondre Sætaberget (20), Tor-Eivind Solheim (20), Jeppe Goll (19) og Askil Mauseth Fangel (20), skal opptre under Sjoggfest.

– Vi ble vel alle litt lamslåtte da vi fikk presentert tilbudet, men vi gleder oss skikkelig til å få vist oss fram. Det blir også vår første konsert i 2016, så det blir en perfekt start på året, forteller vokalist Sondre Sætaberget (19).

Han sier bandet er forberedt på mye øving de kommende ukene.

– Vi har seks låter vi skal øve skikkelig inn, så det blir mange timer i øvingslokalet, konstaterer han.

– Bra motivasjon

Fylkeskontakt for UKM i Troms, Odd-Halvdan Jakobsen er overrasket over at fylket fikk sende to innslag til arrangementet.

– Det er mer enn hva vi håpet på. Det er ikke alle fylker i landet som er representert, og så får vi sende to, sier en fornøyd Jakobsen.

Han mener det finnes et høyt nivå blant de unge musikerne i Troms, og at de spesielt skiller seg ut fra resten av landet på grunn av at de er flinke til å produsere materiale selv. At de nå får delta på et så stort arrangement mener Jakobsen er både stort og viktig.

– Det er viktig fordi de får samlet erfaring, og de får noe å øve mot. Å ha motivasjonspunkter i løpet av et år er veldig viktig, og øvingen gir resultater, sier han.

IMPROVISERER: Beatboxer Runar Iver Edvardsen sier det hovedsaklig går i improvisasjon når han står på scenen. Foto: Daniel Skog/UKM Foto: Fotograf Daniel Skog