– Eh, vi trenger ikke slå kaptein Hammer. Han ligger nede nå, jeg tror det holder, sier Anethe Alfsvåg i Billig Brus i det hun forsøker å forsvare kollega Espen Renø Svendsen, for anledningen utkledd som sjørøverkaptein Hammer.

Alle minipiratene på HT angrep ham nemlig da han forsøkte å stjele gammel juletrepynt fra Anethe. Fantasien er det lite å si på når Hålogaland Teater inviterer til sjørøverfest.

Gratis søtmat

– Du kan vel si det slik at vi har latt oss inspirere av vår forestilling «Peter Pan» da vi inviterte til denne publikumsvisninga, sier konstituert markeds- og informasjonssjef Heidi Lekang ved HT.

Vi innser jo fort at det ikke var sikkerheten til de voksne som sto i høysetet da arrangementet ble planlagt. Her vrimler det av sjørøversverd og pistoler, selv om fekteteknikken til enkelte ikke var perfeksjonert ennå. Slikt la imidlertid ikke en demper på stemningen.

Karma Soleng-Bourg (4 1/2) storkoste seg i hvert fall der hun satt som en piratprinsesse og mumset søtmat. Det hadde hun sluppet å røve da HT spanderte smågodt på de minste.

– Det er fint her fordi det er så mange pirater som har pynta seg, sier hun.

Og forkledningen kan vise seg å være vel investert tid, skal vi tro Lekang.

Sjørøverdisko

– Etter smakeprøvene fra vårens program skal vi ha Sjørøverdisko med premier til beste kostymer. Det kan bli litt av en jobb, sier hun og ser seg omkring på alle de flotte kostymene. Med piratkikkerten hun har i beltet burde hun i det minste få studert kostymene i detalj.

Da håper Linnea Rosøy Steele (8) at Lekang ikke gransker hennes kostyme nærmere. Det har nemlig en hale på seg, en etterlevning fra da hun var kledd ut som noe helt annet.

– Kanskje du kan være et pirattroll?, foreslår venninnen Isabella Hansen Grøthe (6).

De to har stålkontroll på piratene i «Peter Pan».

– Han kapteinen der er morsom fordi han er redd for ei krokodille!, sier Isabella og ler.

Pirater kjører båt

– Er ikke dere redd for pirater, da?

– Nei, de er ikke skumle i det hele tatt, svarer Linnea.

Også Noah Karlstad (2) har kunnskapene inne om sjørøvere.

– De kjører båt. Og leter etter pappa, sier han.

Og for dem som lurer på hvordan det gikk med kaptein Hammer som ble angrepet av pirater.

– Det gikk bra. Selv om det var litt skummelt og jeg ble jo tross alt skutt med en lekepistol, sier Espen Renø Svendsen etter forestillinga.

FORTJENT STRAFF: Kaptein Hammer, så kalt fordi han liker å slå folk, får angre på at han stjeler gammel juletrepynt fra Anethe Alfsvåg. Det sørger HTs minipirater for. Foto: Trond Thomassen
PIRATPRINSESSE: Karma Soleng-Bourg (4 1/2) dro med seg mamma Kine Soleng til HT. Stilt ovenfor et slikt sverd var neppe mamma vanskelig å overtale. Foto: Trond Thomassen
PÅ VAKT: Å sitte på pappa Tord Figenschous skuldre er mye det samme som å ha en egen utkikkstønne synes tydeligvis Noah Karlstad (2). Av Noah fikk vi lære at «pirater kjører båt». Hva mer trenger man å vite? Foto: Trond Thomassen
IKKE REDD: Isabella Hansen Grøthe (6, fra venstre), Benedicte Hansen Grøthe (11), Freya Rosøy Steele (5) og Linne Rosøy Steele (8) var sjokkerende lite redde for pirater. Foto: Trond Thomassen
INSPIRERT: Hele HT, her ved Heidi Lekang, var grepet av Peter Pan-feber lørdag formiddag. Foto: Åsgeir Johansen
TVILSOM TEKNIKK: Olav Pundsvik Hjørungnes og Sander Thoresen (begge 3) viser hvordan man trakterer et sverd. Foto: Åsgeir Johansen
UTKIKK: Edvard Høifødt (3 1/2) har god utsikt oppe i pappa Anders' armer. Foto: Åsgeir Johansen
FULLT HUS: HTs sjørøverfest var populært både for store og små. Foto: Trond Thomassen