Sentrum: Køen var lang fra billettskranken på Aurora kino Fokus mandag morgen. Klokken 07.30 åpnet dørene til kinoen, og klokken 08.00 startet billettsalget til Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF).

TIFF begynner mandag i neste uke og strekker seg over hele uken.

– Vi åpnet salget klokken 08.00, og da var det fullt av folk her. Mange møtte opp før dørene åpnet klokken 07.30, forteller kommunikasjonssjef i festivalen, Håvard Stangnes.

Fysisk før digitalt

I år startet det fysiske salget fra skranke før internettsalget. Faktisk hele fire timer før. Billettluka på internett åpner ikke før klokken 12.00 mandag.

– Det gjorde vi for å gi en liten «treat» til vårt lokale, trofaste publikum. Etter at billettsalg på nett tok av, har det ikke vært den gode, gamle TIFF-stemninga med kø for å skaffe billetter. Jeg tror folk koser seg litt i køa. De har fått seg kaffe, og jeg tror det er koseligere å stå i kø sammen med andre, enn alene på nettet, sier Stangnes.

Og hvorfor så mange har møtt opp?

– De vil sikre seg de billettene de helst vil ha. Det virker som om folk er godt forberedt og mange kommer med lister over hvilke filmer de vil se.

Snåsa

Ettersom det nå selges fysisk fra skranke, vil det ta litt ekstra tid før man har tall over hvilke filmer som er mest populære.

– Men jeg tror nok at åpningsfilmen kommer til å bli utsolgt ganske raskt, sier Stangnes.

Årets åpningsfilm er Margreth Olins «Mannen fra Snåsa».