Bildekunstneren Hilde Eilertsen Sletvold, som driver galleriet, ønsker at både fastboende og tilreisende skal få en ekstra mulighet til å få oppleve hva Galleri Nord har å by på.

– I tillegg til vanlig galleridrift med arbeider av både lokale og nasjonale kunstnere, har vi også atelier med arbeidsplass til tre kunstnere. Foreløpig er det bare maleren Lone Slydal som har leid seg inn her fast. I tillegg arbeider jeg selv litt her og en annen kunstner er på vei inn. Og vi har et eget rammeverksted. Alt dette holder vi åpent denne helga. I forbindelse med filmfestivalen er det mange kulturinteresserte mennesker i sentrum, og her er det en mulighet til å oppleve noe annet av byens kulturliv mellom filmene, sier Hilde Sletvold.

Levende galleri

– Galleri Nord skal være et levende galleri. Her er det alltid åpne dører mellom de ulike virksomhetene vi driver. I tillegg til å se kunst, og kanskje også kjøpe, kan de som kommer innom se kunst bli skapt og hvordan den klargjøres. Det er det ikke så ofte det ellers er muligheter til, og jeg tror det kan være artig for kunstinteresserte å gjøre, enten det er snakk om bare å være opptatt av bildekunst eller kanskje man skaper noe selv, sier Hilde Sletvold.

– Vi ønsker å gi folk en god opplevelse gjennom å la dem ta del i det vi jobber med, legger hun til.

Skape liv i gata

Galleri Nords lokaler ligger i det sørvestlige hjørnet av Radisson Blu Hotel, og Hidle Sletvold forteller at en viktig grunn for henne til å starte galleriet, var et ønske om å kunne bidra til byens kulturliv og å skape liv i denne delen av Sjøgata hvor det ikke er så mye som har foregått tidligere. Hun har tidligere vært med å starte opp Smørtorget som ligger i Austadbygget bare knappe 50 meter lenger nord i gata. Der arbeider hun både som kunstner og som ansvarlig for kafédrifta.

LES OGSÅ: Dramatisk innspurt for Tromsø-film

– Med Smørtorget og Galleri Nord har vi fått en sterk konsentrasjon av kultur i området. I sør har vi Nordnorsk Kunstmuseum og vi har hotellene Radisson Blu og Scandic Ishavshotel som også er viktige kulturformidlere. Sjøgata kan bli Tromsøs nye kulturgate, sier Hilde Eilertsen Sletvold.