Det var stinn brakke i lokalene til Backbeat da bandet Pristine slapp sitt tredje album fredag kveld. Opp mot 40 personer stimet seg sammen for å høre på smakebiter fra albumet fremført av vokalist Heidi Solheim og gitarist Espen Elverum Jakobsen.

– Det er utrolig deilig å endelig kunne fremføre de låtene som vi har jobbet så lenge med, og det var en selvfølge at vi skulle lansere det her på Backbeat som vi er så glad i. Jeg håper folk liker det de hører for vi har beveget oss ganske langt ifra bluessjangeren som vi startet med. Det var bare nødvendig å gå i en annen retning nå, sier Solheim, frontfigur i bandet som ble etablert i 2006.

Nyhetsbildet ga inspirasjon

Det nye albumet har fått tittelen «Reboot», og er mer rocka enn noen gang før. Tittelen og store deler av albumet spiller på det urolige verdensbildet som man ser nå, også i vår egen bakgård.

– Det er utrolig å se hvordan vi mennesker oppfører oss mot hverandre med fremmedfrykt og egoisme. Vi lever i en virkelighet som truer menneskers grunnleggende rettigheter. Plata er en henstilling om å få folk til å resette seg, til å skjerpe seg, sier hun.

Gode omtaler

Frontfigur Solheim har blitt sammenlignet med store etablerte bluesartister som Beth Hart og Dana Fuchs, og bandet har fått gode kritikker for de to tidligere albumene som ble sluppet i 2011 og 2013. iTromsøs anmelder gir den nye plata terningkast 5, og fra Tyskland kommer nå anmeldelsene – full av lovord.

– Det har vært en sinnssyk og surrealistisk uke for å si det sånn. Jeg kjenner ikke på noe prestasjonsangst akkurat, men det er klart at man alltid er nervøs foran en lansering. Man må bare stole på at det man lager er bra, og den kunstneriske driven som man har i magen treffer noe i folk. Det ser foreløpig ut som det gjør det, smiler en strålende fornøyd Solheim, som til daglig er basert i Oslo.

Et hektisk år

Pristine som i tillegg til Solheim og Jakobsen, også består av Åsmund Wilter Eriksson (bass), Kim Karlsen (trommer) og Benjamin Mørk (hammondorgel), ser nå ut mot Europa – og især Tyskland, hvor det tredje albumet ble lansert samtidig som i Norge.

– Tyskland er vår hovedsatsing, og vi har jobbet hardt opp mot Europa denne gangen. Vi håper på et 2016 med mye turnévirksomhet, for vi har planer om å ta Europa. I alle fall sjekke ut om det er noen trivelige folk der ute, ler Solheim.