Det hele startet da Tromsø Magicforening i november i fjor planla årets turneringer.

– Vi så at det var en helg hvor det passet godt å legge opp flere større turneringer, og da tenkte vi: «Hvorfor ikke bare gjøre en større greie ut av det og invitere andre med?», forteller primus motor bak festivalen, Øystein Prytz.

Samarbeid

Ifølge ham er det flere spillmiljøer i byen som sjelden eller aldri treffes og spiller sammen.

– Det endte i et samarbeid mellom Tvibit, Tromsø Magicforening og Rufus (UiT-studentenes spillforening, red.anm.). I kveld åpnet vi dørene på Tvibit, og festivalen vil vare til og med søndag, sier han.

Quiz og kos

Prytz forteller at det i løpet av helgen er lagt opp til en rekke arrangementer, i tillegg til at man fritt kan spille de rolle- og brettspillene man ønsker.

– Det blir blant annet spillquiz, magic-kurs, broderiworkshop, hvor man kan lære å brodere 8-Bit dataspillfigurer, og en rekke større magic-turneringer.

SE HELE PROGRAMMET HER

Låner modell

Festivalen låner modellen fra større spillfestivaler, slik som Norges største festival, Arcon, som arrangeres årlig i Oslo.

– Jeg har vært på en rekke slike arrangementer, og det har vært utrolig morsomt. Det er noe jeg mener Tromsø også har plass til, sier Prytz.