Tromsøværingen Odd-Steinar Albrigtsen er aktuell med sitt debutalbum «Mode». Gitaristen bor til daglig i Oslo, men var i fjor i New York for å ta en mastergrad i jazz ved Queens College.

Inspirerende

– Oppholdet i New York var veldig inspirerende. Jeg møtte mange dyktige musikere som hadde et profesjonelt forhold til musikk og tok jazz på alvor, samtidig som det var mye lek og moro, sier Albrigtsen.

Han forteller at han fikk utfordret seg selv som musiker.

– Å delta på «jamsessions» med dyktige amerikanske musikere er veldig lærerikt. Plutselig kommer sanger man ikke kjenner, og da blir man jo utfordret til å holde tritt med å improvisere, sier gitaristen.

Møtte superkjendiser

Tromsø-musikeren forteller at han møtte verdensledende jazzmusikere, og superstjerner som Lady Gaga, Norah Jones og Cuba Gooding Jr.

– Selv om jazz ikke akkurat er populærmusikk som topper hitlistene, er jazzklubbene veldig populær blant kjendisene. Jeg delte bord med Lady Gaga, og så så jeg han som spiller «Dexter» (Michael Carlisle Hall, red.anm.), sier Albrigtsen.

Selv om han møtte flere kjendiser, er Tromsø-musikeren mest opptatt av jazzen.

– Kjæresten min er veldig opptatt av dette med kjendiser, men jeg får ikke noe kick av det. Men at så mange kjendiser er på jazzklubber, viser jo at klubbene holder seg relevante. I tillegg har de jo en litt mer low-key stemning med musikk som gjør seg bra live, sier gitaristen.

Dyktige lærere

Albrigtsen trekker fram de dyktige lærerne han hadde på Queens College som et høydepunkt under masteren.

– Jeg hadde lærere som David Berkman, Mickael Mossman og Paul Bollenback. Dette er svært dyktige folk som har jobbet med verdens mest kjente jazzmusikere. De ga meg virkelig et lærerikt opphold i verdens jazzhovedstad, avslutter den albumaktuelle musikeren.

Albumet «Mode» slippes 12. februar.