For et halvt år siden samlet 12 musikalske jenter i byen seg for å skape oppmerksomhet og for å rekruttere flere kvinnelige til scenekanten. Nå kjører de på med sin andre konsert.

– Det blir dritfett, sier vokalist Helle Larsen, som merker at det har vært stor etterspørsel etter jentene, som solgte ut Bastard for et halvt år siden.

– Folk var veldig nysgjerrig og ville sjekke det ut. Nå på fredag lover vi mer party enn første gang, sier jentene, som i hovedsak spiller coverlåter.

Les også: Slik skal sentrums nye storstue bli

Bitches and Sluts

Og det ligger an til å bli en spennende aften på Studentsamfunnet Driv på fredag.

Sammen med bandene Beach Bitches og Red Headed Sluts skal nemlig Bitches Brew gjøre kvelden på Driv til en aldri så liten Tromsø-kveld. Men i likhet med de andre to bandene lever kanskje ikke jentene opp til bandnavnet sitt.

– Vi er ikke bitch mot hverandre, og det er lite bitching på øving. sier Elle Maija Klefstad Bær.

– Vi må kanskje være mye mer bitch mot hverandre, sier Larsen, som foreslår at det kan være en del av sceneimaget deres.

Les også: Lager oppfølger til suksessen «Æ har rett»

Vil bookes til konserter

Nå forteller jentene, som har mange andre bandprosjekter som for eksempel Jadudah, Frk. Fryd, Robaat, Northern Lies og RolFa, at de så smått begynner å prioritere Bitches Brew mer og mer.

Nå etterlyser de at folk må booke dem til festivaler og andre arrangementer, men først må de bli fulltallige.

– Vi opplevde at det ble veldig vanskelig når en av oss var borte. Frida (Lydia Hansen red.anm.) kan rappe, og i går på øving lærte vi at det ikke var så enkelt, sier Larsen.

– Vi satser på tamburinsolo der Frida egentlig skulle rappe, sier Ida Karoline Nordgård humoristisk.