HÅLOGALAND TEATER: Denne uken er det klart for premiere på familieforestillingen Peter Pan – årets store barnesatsing på Hålogaland Teater.

De siste månedene har skuespillerne, sammen med statister fra Kongsbakken videregående skole og stuntteamet Arctic Action, øvd på kampscener, fekting og høytflygende svev på scenen.

Les også: Disse HT-forestillingene vil skuespillerne helst glemme.

Fekter i lufta

– Ideen til forestillingen var det Arctic Action som hadde. Det er et prosjekt som de tok initiativ til, og deretter ble jeg spurt om å ha regien. Jeg føler at vi er tro mot historien om Peter Pan, men dette er en ganske fysisk forestilling, sier regissør Bjørn Ravn Carlsen.

– Vi skal bare ti minutter ut i forestillingen før du begynner å svette, fortsetter han og nikker mot Sondre Pettersen, som spiller rollen som Peter Pan.

– Ja, og da hjelper det ikke at kostymet er i skinn, sier Pettersen, som er kledd i grønt fra topp til tå i ekte Peter Pan-stil i forbindelse med pressevisningen mandag formiddag.

– Man henger i vaier og skal fekte samtidig. Koblingen mellom det fysiske og vanlig skuespill er utfordrende, men veldig gøy. Jeg koser meg, sier 25-åringen.

Les også: Kaizers Orchestra-vokalist lager musikken til HT-stykke.

Et dystert Aldriland

Forestillingen har kampscener med opp til 17 personer på det meste, forteller regissøren.

– Det skytes og kommer til å smelle godt. Det blir utvilsomt actionfylt. Folk kan forvente seg den historien de kjenner til – pakket inn i en mer fysisk form som er litt skumlere, sier Carlsen.

Og den kanskje skumleste karakteren i forestillingen, Kaptein Krok, er det Trond Peter Stamsø Munch som spiller.

– Jeg har som mål at noen skal løpe skrikende hjem, forteller Munch med en liten latter før han legger til:

– Nei da, men vi forteller Peter Pan med et mørke og et alvor som jeg synes historien kler og fortjener. Det er et morsomt, men også dystert Aldriland publikum kommer til å få se.

Les også: Utrygt farvann rundt HT.

Voksne stunt

Å jobbe tett med stuntfolk er noe Munch tidligere ikke har erfaring med, men setter stor pris på samarbeidet selv om også han blir god og svett av de fysiske scenene.

– Det drypper svette av meg. Det er spennende å ha stuntfolk i ensemblet. De er dyktige hele gjengen, og når de er her og ivaretar sikkerheten, så kan også vi gjøre mer. Det er voksne stunt i en familieforestilling, så det blir action for både store og små, sier han.

I tillegg til å bidra med slåssing, flyving, knall og fall, er de fem personene i stuntteamet også med som karakterer i forestillingen.

– Det er et morsomt stykke, og Bjørn er veldig flink. Vi har alle forskjellige styrker, og vi hjelper hverandre. Det blir actionfylt, og du kommer i hvert fall ikke til å sovne av underveis, lover stuntmennene Johannes Eilertsen og Jan Ollén.

Les også: Slik blir HT-programmet.

Billettsalget

Teaterstykket har generalprøve førstkommende onsdag, og premiere dagen etter. Marked- og informasjonsrådgiver ved Hålogaland Teater, Lise Lotte Henriksen, kan fortelle at over 2.350 av billettene så langt er solgt.

– Vi merker at folk er nysgjerrige på forestillingen og synes dette ser spennende ut. Til nå er det solgt cirka 2.350 billetter, noe som er omtrent 25 prosent av billettene, sier Henriksen.