FORNØYD: Simone Grøtte syntes det var stas å se seg selv på satellittantennene i lysløypa. (Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

FORNØYD: Simone Grøtte syntes det var stas å se seg selv på satellittantennene i lysløypa.Foto: Ronald Johansen / iTromsø

VARIERT: Nina Soleng i KSAT kan fortelle at de har et variert program med fire forskjellige filmer som vil gå i en «loop» hver kveld denne uka. (Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

VARIERT: Nina Soleng i KSAT kan fortelle at de har et variert program med fire forskjellige filmer som vil gå i en «loop» hver kveld denne uka.Foto: Ronald Johansen / iTromsø

SPENT: Mange folk møtte opp på kick-off til «uterom»-festivalen. (Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

SPENT: Mange folk møtte opp på kick-off til «uterom»-festivalen.Foto: Ronald Johansen / iTromsø

NYTT SKUE: Dette vil bli et vanlig skue i lysløypa hver kveld denne uka. (Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

NYTT SKUE: Dette vil bli et vanlig skue i lysløypa hver kveld denne uka.Foto: Ronald Johansen / iTromsø

BOLLER: Det ble servert både varm kakao og boller til de som hadde tatt turen for å se film i lysløypa. (Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

BOLLER: Det ble servert både varm kakao og boller til de som hadde tatt turen for å se film i lysløypa.Foto: Ronald Johansen / iTromsø

1 / 5

Her får du sett gratis utekino hele vinterferien

Etter suksessen i fjor med visningen av dansefilmen «Hjemmeseier», blir det hver kveld hele uka visning av fire forskjellige kortfilmer på KSAT sine radomer i lysløypa.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

I fjor var det premiere på dansekortfilmen «Homecoming – Hjemmeier», en dansefilm laget av kunstnerparet Simone Grøtte og Herman Rundberg, der sistnevnte har laget musikken sammen med bandet Kråkesølv.

I filmen får man se en dansende Grøtte som projisert av nordlyset og i år var det første film ut da KSAT valgte å gjenta suksessen fra i fjor.

– Det var veldig stas å se filmen her ute igjen, absolutt. Fordi det er nordlyset som projiseres på meg i filmen, er det helt riktig å vise filmen her. Det var en vill idé i fjor og vi fikk mange tilbakemeldinger fra folk som hadde oppdaget den helt tilfeldig og folk som ikke fikk det med seg og synes det var bittert. Derfor var det utrolig artig at det ble reprise i år. Jeg håper mange får det med seg og det er en fin motivasjon til å komme seg ut i lysløypa, når man kan få med seg litt kunst samtidig, sier Simone Grøtte til iTromsø.

LES OGSÅ: Elliot (10) kjemper om hovedrolle i ny film

Fire filmer

Lerretet for visningen er en satellittantenne, da kunstprosjektet er gjort i samarbeid med Kongsberg Satellite Services (KSAT) som har lånt ut en av sine antenner som står plassert ved lysløypa for visningen av til sammen fire filmer.

Foruten om dansefilmen «Hjemmeseier», vises Violet Roads nye musikkvideo «The Builder», samt en timelapsefilm fra den internasjonale romstasjonen. I tillegg til dette vises også en liten David Bowie-tribute, der kommandør Chris Hadfield fra romstasjonen har spilt inn og laget en musikkvideo til låten «Space Odity».

LES OGSÅ: Nå starter eventyret

– David Bowie gikk jo nylig bort, så da valgte vi å ta med den også. Vi synes vi har fått til noen spennende filmer til «Film i uterom». Varigheten er til sammen 15–20 minutter, så folk kan se en film her eller alle hvis de har kledd seg godt. Visningen vil være fra 18 til 22 hver kveld hele vinterferien, forteller markedsdirektør i KSAT, Nina Soleng til iTromsø.

– Uterom

Det var omtrent samme antall som i fjor, rundt 70, som måtte opp på mandagens kick-off.

– Det er jo et variert program, som vi håper folk vil sette pris på, for dem som ferdes i løypene denne uka. Vi har kalt aktiviteten KSAT Film i uterom, for å spille litt på Romvirksomheten vi holder på med og uteområdet vårt, forklarer Soleng.

LES OGSÅ: Nordlys-musikkvideo deles i hele verden

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: