Bilfilmen «Børning» ble den mest sette filmen på kino i 2014, og nå er filmskaperne i gang med oppfølgeren som spilles inn i Oppdal i Sør-Trøndelag.

På rollelisten står blant annet kjente navn som Sven Nordin, Otto Jespersen, Anders Baasmo Christiansen og Marie Blokhus.

I samme scene

I forbindelse med en intern konkurranse på Dekkmann vant tromsøværingene Dan Egil Lunde og Lill-Hedvik Greaker statistroller i filmen. Onsdag i forrige uke var de to på plass på filmsettet, og de fikk spille inn en scene sammen med blant annet Anders Baasmo Christiansen.

– Det er rene statistroller, så vi har ingen replikker, men jeg er med i bakgrunnen. Vi er med i en scene som filmes på Dekkmann. Jeg sitter og skrur på en gul Ford Mustang, forklarer Lunde.

– Vi er begge to med i samme scene. Jeg holdt på med ordrer i scenen, sier Greaker.

– Kunne vært spilt inn i Hollywood

Begge to har god kjennskap til den første filmen, og de legger ikke skjul på at det var en artig opplevelse å kunne ta del i filminnspillingen.

– Det er jo en fartsfylt og bra film med utrolig gode stunt. Den kunne like gjerne vært spilt inn i Hollywood, sier Lunde.

– Det var jo en veldig artig erfaring, legger han til.

Det sier også Greaker seg enig i.

– Det var veldig morsomt, og det var en utrolig fin tone på settet, sier hun.

Til tross for at de to nå har prøvd seg i skuespilleryrket, er begge enige om at det trolig ikke blir en lang karriere.

– Det er nok veldig tvilsomt at jeg fortsetter med dette, men det var en artig opplevelse, sier Lunde.

SKRUR: Scenen hvor de to tromsøværingene er med som statister spilles inn på et verksted. Her er Dan Egil Lunde i aksjon som mekaniker på settet. Foto: Dekkmann