Restaurantlokalene til De 4 roser oser fornemmethet og høytidelighet. Det er garderobe, lysekroner i hele lokalet og flere sett bestikk og glass. Til og med toalettet er fjongt - de har tente lys, håndkrem og parfyme. Dette er ikke et sted man bare slumper innom i yogabuksen.

Man kunne fort forventet å bli møtt av en servitør av typen engelsk overbutler, som ville rynket på nesen om du skulle legge servietten feil. Og det er lokalets fornemmethet som gjør at man tar seg i å se seg over skulderen hvis man skulle være så uheldig å bruke feil kniv på smøret.

LES OGSÅ: Vær med på kåringen

Heldigvis - alt av høytidelighet veies opp for av et herlig tilbakelent personale. Den britiske vinkelneren tar godt imot gjester og ville ikke en gang ha løftet på øyenbrynet om du så hadde brukt en brødkniv på smøret. For det er jo tross alt ikke viktig - det er det maten og vinen som er .

Denne ukedagen er det - noe overraskende – kun to bord med gjester i restauranten. Lokalet føles likevel ikke tomt - og vinkelner Angus tar godt vare på gjestene. Allerede når brødet kommer blir man positivt overrasket - det er nemlig flere typer brød og flere typer smør. Estragon- og hvitløkssmøret er en smakssjarmør.

Også resten av måltidet er en fornøyelse. Det er så mange deilige smakskombinasjoner, slik som forretten med kongekrabbe, hasselnøttkrem og jordskokkpurè. Underveis kommer det også hvileretter som perler på en snor. Laksetartaren med sweet chili-majones er nydelig. Det samme er blåbærsorbeteen med biscottismuler og champagneskum. Det er med på å sette prikken over i-en.

Forrett, hovedrett og dessert byr på interessante smakskombinasjoer. Skreien var et høydepunkt - den ble servert med rosenkål, selleri, fennikel og en smattende god saus.

Apropos fjong - den ellers så folkekjære favoritten vaffel ble forvandlet til feinschmecker-varianten brunost-panna cotta med rømme og jordbærsorbet. Snedig.

Tiden flyr. Det var ikke lang ventetid mellom rettene, men plutselig var det gått tre timer. Og det var ikke et kjedelig øyeblikk. Restaurant De 4 roser passer ypperlig hvis man skal unne seg en mat- og smaksopplevelse med en touch av uhøydtidelig luksus.

Hvilken restaurant fortjener å bli kåret til Tromsøs beste? Her avgir du stemme.

Foto: Tom Benjaminsen