– Jeg hadde et sterkt ønske om å få spille denne forestillingen litt til. Den ga meg så mye personlig glede, så det er bakgrunnen for at den nå blir satt opp på Kulturhuset igjen, forteller Finn Arve Sørbøe.

Les også: Stand up-komiker: – Er det eskimoer og isbjørner der oppe?

– Stor opplevelse

Det var i november 2014 at Sørbøes enmannsshow «Kaddeva æ sa», som omhandler språkets fun facts, hadde premiere på Kulturhuset.

Etter at billettene ble revet vekk i rekordfart, ble det satt opp ekstraforestillinger på nyåret i fjor. Også i Narvik, Harstad og Finnsnes spilte Sørbøe forestillingen for fulle hus.

– Totalt var det snakk om rundt 20 forestillinger. Det var enormt med folk og en stor opplevelse å spille for en fullsatt sal kveld etter kveld, forteller han.

Les også: Standup-legender kommer til Tromsø

Ny turné

De som ikke fikk med seg «Kaddeva æ sa» den gang da, får nå en ny mulighet. Tirsdag ble det nemlig offentliggjort at Kulturhuset i Tromsø setter opp forestillingen, som så langt er sett av 13.000 publikummere, på nytt 7. oktober.

– I utgangspunktet er det snakk om én forestilling her i Tromsø.

I tillegg er planen at jeg skal forsøke å bygge opp en liten nordnorsk turné. Foreløpig er det ikke noe som er spikret, men det hadde vært artig å besøke steder som jeg ikke var på sist, slik som for eksempel Hammerfest og Bodø, forklarer Sørbøe.

Selv om forestillingen blir den samme, kan komikeren fortelle at det vil bli noe nytt innhold når han går i gang med «Kaddeva æ sa» igjen.

– Jeg leter nå etter flere fun facts og anekdoter om språket som jeg kan bruke i forestillingen.

Les også: Gikk mann av huse for å se Finn Arve uten truse

Åpen for ekstraforestillinger

Kulturhussjef Erik Smith-Meyer gleder seg over at det blir et gjensyn med Sørbøes suksessforestilling i oktober.

– Siden Finn Arve selv hadde et ønske om ta opp igjen «Kaddeva æ sa», var vi selvfølgelig positiv til det. Det er kjempeartig at han er så populær.

– Sist forestillingen ble satt opp på Kulturhuset endte det med en god del ekstraforestillinger. Er dette aktuelt denne gangen?

– Vi får se, men det er noe vi er åpen for.

I STORFORM: Finn Arve Sørbøe syntes det var så artig å underholde publikum med «Kaddeva æ sa» at han nå ser frem til å gjenoppta showet. Foto: Håkon Steinmo