Lørdag var flere barn samlet på HT for å lære seg scenekamp – eller lekeslåssing, om du vil. To av dem som hadde møtt opp var Emil Fremnesvik (11) og Axel Appelbom (11). De har store planer for hva de kan bruke triksene til.

Skal lage film

– Vi holder på med en tullefilm som heter «Klomsemannen». Der skal det være litt lekeslåssing, så vi håper at vi kan lære noe som kan brukes, sier Axel.

Guttene forteller at de har lekeslåss litt før, men de synes det er kult å gjøre det på en scene med profesjonelle stuntutøvere. I forestillinger og filmer ser det ofte ut som at ting går hardt for seg – men det barna lærte her var å kunne «slåss» uten å faktisk komme til skade.

«Peter Pan»-inspirert

Det var både latter og konsentrerte fjes blant de 16 barna som deltok på kurset. Johannes Eilertsen og Ola Karlsen fra stuntteamet Arctic Action lærte bort teknikker som flere av barna hadde fått med seg i forestillingen «Peter Pan» som i disse dager vises på Hålogaland Teater. Både Eilertsen og Karlsen er selv skuespillere i forestillingen.

– Mange som er her fikk nok med seg forestillingen og ble inspirert, sier Eilertsen.

LÆRTE TRIKS: Johannes Eilertsen fra stuntteamet Arctic Action lærte bort scenekamp-triks til barn på HT lørdag formiddag. Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø
Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø