Klokken er 20.00 tirsdag kveld og det er full aktivitet i gymsalen på Sommerlyst skole. Det er siste gjennomkjøring for gjengen bak revyen Polarshow, og i løpet av kvelden må alt sitte. Onsdag er det nemlig klart for generalprøve og påfølgende premiere samme kveld klokken 18.00.

Ingen påskeferie

– Vi er veldig spente. Vi har ikke sett hele showet i sin helhet, men det jeg har sett har vært veldig bra. Og åpningsnummeret er skikkelig bra, sier en entusiastisk Birk Holstad, hovedleder for revyen, da iTromsø lodder stemningen blant de over 150 elevene som nå jobber på spreng for å komme i mål med revyen.

– Vi har regnet litt på det og fant vel ut at vi har jobbet omtrent 13 timer daglig i 17 dager nå. Det er rundt 221 timer totalt, legger Holstad til.

Noen påskeferie har elevene bak Polarshow med andre ord kunnet se langt etter.

– Jeg vil faktisk heller være her med Polarshow enn å ha ferie. Vi har ikke hatt noe særlig fri, men vi har det likevel veldig gøy, sier multimedie-leder for revyen, Sigrid Figenschou.

Siste justeringer

Tirsdag kveld er det under 24 timer til premièren, og spenningen ligger i luften i gymsalen på Sommerlyst. Mens revydeltakerne har siste gjennomkjøring av sketsjene på scenen, sitter flere på tilskuerplass for å gi innspill til både kostymer, rekvisitter, replikker, lyd og lys.

Til tross for flere justeringer underveis, forsikres det fra scenen om at «det blir revy».

Ja, jeg føler at vi har god kontroll. Det gjenstår noen rekvisitter, men alt blir klart, sier Holstad.

– Hva kan gå galt nå?

– Utstyrsfeil er kanskje det eneste, men jeg føler vi har kontroll der også, sier revylederen.

LES MER OM POLARSHOW 2016: Foreldrene som passer på

Øving til langt på natt

Revygjengen legger ikke skjul på at det har blitt lite søvn de siste ukene for å komme i havn med årets Polarshow.

– Jeg var her til klokken to på natten i går. Det var det flere andre som også var, og noen av dem var tilbake her igjen klokken 08.00 i morges. Slik blir det når premièren nærmer seg.

– Vi begynner å bli slitne, men det er nå det tar seg opp og blir skikkelig trøkk, sier Holstad med et smil foran onsdagens premiere.