Det er i hvert fall ambisjonene til ledelsen for Barentsjazz – slik de er beskrevet i en søknad til RDA-styret i fylkeskommunen.

I plansøknaden skriver man at dagens versjon av festivalen har nådd sin endestasjon: den kan ikke vokse mer og det er vanskelig å utvikle festivalen videre.

Ifølge søknaden vil man heller flytte festivalen fra slutten av november til en av sommermånedene.

Vil ikke kommentere planene

Fungerende leder for Barentsjazz, Ola Asdahl Rokkones, ønsker per nå ikke å uttale seg om planene for festivalflytt.

– Jeg vil helst ikke si noe før søknaden er behandlet av RDA-styret. Det vil skje i neste uke – så når vi vet svaret derfra kan jeg si mer, sier Rokkones hemmelighetsfullt.

I søknaden begrunner imidlertid styret hvorfor man ønsker å reetablere seg sommerstid. Da er det bedre tilgang til konsertfasiliteter, det er mindre trykk på hotell og restauranter, det er mange besøkende i Tromsø – og ikke minst er det få andre arrangement som konkurrerer med en jazzfestival.

Vil doble publikumstallet

Dessuten så håper man på å kunne trekke veksler på andre kulturaktører i regionen, blant andre Buktafestivalen, Varangerfestivalen og Musikkfestuka. De to sistnevnte ønsker man å etablere et bookingsamarbeid med.

Ved å flytte festivalen til sommeren håper man på kunne øke besøkstallet til det flerdobbelte.

Første driftsår, som foreslås å bli 2016, har man som mål å ha 2.000 betalende publikummere på 20 konserter. Året etter ser man for seg mer enn en dobling til 5.000 betalende publikummere.

I innstillingen til vedtak i RDA-styret sier man ja til å gi økonomisk fødselshjelp til festivalen, som da døpes om fra å hete Barentsjazz til å hete Tromsø Internasjonale Jazz Festival.

Får skryt for planene

I innstillingen står det: «Prosjektet fremstår som godt gjennomarbeidet av erfarne festivalarrangører som har et perspektiv på hvordan lykkes med å etablere en bærekraftig ny festival».

BEADIE BELL: Fra Barentsjazz 2010. I fremtiden kan jazzfestivalen bli arrangert på sommeren. Foto: Marius Hansen