SENTRUM: Hele 3.256.000 kroner ble i april delt ut til prosjekter som jobber for et samarbeid mellom Norge og Russland. Konstituert daglig leder i Barentssekretariatet, Anne-Cathrine Larsen, sier de fleste som søker om penger får støtte.

– Vi fordeler pengene på vegne av Utenriksdepartementet (UD). Jeg har ikke tallene foran meg, men en veldig stor andel av prosjektene som søker får støtte av oss. Det er dog noen vi må moderere beløpet på, slik at de er innenfor retningslinjene, forteller Larsen til iTromsø.

Skal skape relasjoner

Prosjektene som får støtte er de som støtter opp om et norsk-russisk samarbeid. For eksempel har Boknakaran fått støtte til sin turné med russiske Karelia Rosynka og UiT har fått støtte til et forskningsprosjekt relatert til tannhelse og stress i Arkhangelsk.

– Vi gir støtte til prosjekter som bidrar til et norsk-russisk samarbeid og gode relasjoner mellom norske og russiske miljøer. Dette sprer seg fra forskning, til turisme, frivillighet, kultur og idrett, sier Larsen.

Følger opp prosjektene

Barentssekretariatet, som har eksistert siden 1993, har også et stort fokus på å følge opp prosjektene.

– Prosjektoppfølging er viktig for oss. Vi er ofte til stede under arrangementene, og dokumenterer disse. Vi har et stort fokus på å vise fram hva pengene går til og formidle de gode historiene, konstaterer Larsen.

Se faktaboks for å få oversikt over hvilke Tromsø-relaterte prosjektene som får penger. Den fullstendige listen får du her!