STORTORGET: Hun er kjent som en av de mest populære popartistene i Norden, og 6. mai slipper hun sitt femte studioalbum «Den första är alltid gratis». Nå er Veronica Maggio satt opp som en av artistene som skal underholde under årets Rakettnatt.

– Få kan vel få frem den gode sommerfølelsen som Veronica Maggio. For meg er i hvert fall monsterhits som «Satan i gatan» og «Jag kommer» ensbetydende med minner om varme og lyse sommernetter, grillukt i håret og hagefester som man skulle ønske aldri tok slutt, uttaler kommunikasjonsansvarlig i RakettNatt, Katrine Blom.

Prisbelønnet

Med hitlåter som «Jag kommer», «Snälla bli min», «Segels torg» og «Hela Huset» har hun blitt omfavnet av media og fansen. Sistnevnte låt gjorde hun sammen med Håkan Hellström 7. juni 2014 da Hellström satte ny tilskuerrekord i Norden med 69.649 på Ullevi i Gøteborg.

Svensken har også vunnet Rockbjörnen tre ganger, svenske Grammis hele fem ganger og to ganger har hun stukket av medP3 Guld-prisen. Nå skal hun altså forsøke seg foran 6.000 publikummere på Stortorget i Tromsø.

Allsang

– Det blir rett og slett kjempestemning. Vi har mistanke om at allsangfaktoren kommer til å sitte løst fra første strofe når hun drar i gang sitt imponerende og folkekjære repertoar av uimotståelige musikalske godbiter, sier Blom.

Popyndlingen har spilt en rekke ganger i Tromsø før. Blant annet på gamle Driv i 2010 og på Døgnvillfestivalen i 2011.

I tillegg til Maggio kommer også Karpe Diem, Aurora, Astrid S, Bastille og Dagny til festivalen som avholdes siste helgen i august.