Republic Records er et underbruk av verdens største plateselskap, Universal.

Labelen håndterer millionselgende artister som Taylor Swift, The Weeknd, Ariana Grande, Drake og Nicki Minaj. De disponerer også Amy Winehouse' musikk.

Nå skal de jobbe med å lage stjerne av norske Dagny, som til nå har gjort seg kjent med én låt: «Backbeat». Den har passert 14 millioner avspillinger på Spotify.

– «Backbeat» vakte umiddelbart vår oppmerksomhet, og etter en showcase i New York ble hele vårt selskap forelsket i henne. Vi gleder oss til å videreformidle hennes visjon til verden, sier Rob Stevenson, artist- og repertoaransvarlig i Republic.

– Første gang jeg hørte Dagny ble jeg blåst overende av energien hennes. Hun bringer noe nytt til bords. «Backbeat» er dog bare begynnelsen, sier selskapets seniordirektør Simon Katz.

– Det føles spesielt. Et utrolig stort kompliment, og veldig spennende. Det gir meg følelsen av å gjøre noe riktig, i alle fall, sier Dagny til VG.

Hun snakker på telefon fra London, hvor hun har bodd og jobbet med musikk de siste fire årene.

Dagny beskriver sin stil som banddrevet pop.

– Ambisjonen er å drive med musikk resten av livet, reise på turné verden rundt, skrive musikk som treffer folk.

– Hvilke ambisjoner har Republic for deg?

– Man signerer ikke med et plateselskap som Republic uten å ha store ambisjoner. Likeledes vil ikke de signere en artist de ikke har store ambisjoner for, eller en artist som ikke er villig til å gjøre det som trengs for å nå disse ambisjonene.

Universal Music har åpenbart lagt sin elsk på norske kvinnelige soloartister. De siste årene har de gitt internasjonale kontrakter til Astrid Smeplass og Aurora Aksnes.

«Backbeat» ble utgitt av norske Propeller sist høst. Samme selskap vil håndtere Dagnys videre karriére i Norge.

Låten har fått oppmerksomhet hos BBC så vel som av nettradiogiganten Zane Lowe.

I Norge har både P1 og P3 hatt sangen på sine A-lister. Dagny har også fremført den på Anne Lindmos TV-show.

I sommer spiller Dagny blant annet på Øya, Pstereo og Trænafestivalen.