– Som et amatørorkester ønsker vi ikke bare å spille for egen fornøyelses skyld, men vil gjerne bidra til at unge mennesker som studerer musikk hardt får en sjansen til å opptre med et helt orkester, sier Tore Nesset i Tromsø Byorkester.

Høyt nivå

Lørdag ettermiddag inntar orkesterets rundt 50 musikere Sparebankens festsal. Sammen med dem skal syv talentfulle musikkstudenter fra konservatoriet vise hva de er gode for, med utgangspunkt i høydepunkter fra den klassiske musikkarven.

– Dette blir en mulighet å bli kjent med morgendagens musikere. Dette er studenter på et veldig høyt nivå som nå får en sjanse til å trent seg og få god praksis som solister. Noen av dem har studert i flere år, andre er ferskere.

Ung dirigent

Solistene er fra Ukraina, Russland og Norge og spiller klaver, cello, fløyte, trompet, horn og synger. Nesset kan love et variert musikalsk program med klassiske verk av Mozart og Beethoven, romantiske stykker av Dvorak og Rachmaninov, og elegi av den norske samtidskomponisten Rolf Wallin.

Til å dirigere har Tromsø Byorkester fått den unge studenten Dingaan Chabalala fra Sør-Afrika. Han kom til Tromsø i 2011 for å studere trompet og dirigering. Han har tidligere vært solist med byorkesteret.

– Jeg kan love publikum en staselig konsertopplevelse i festsalen, sier Tore Nesset.