Juni

1. juni–15. august: Midnattssolkonsert

Hver kveld i denne perioden spilles det midnattssolkonsert i Ishavskatedralen. Ulike sangere og musikere står for underholdningen.

10.–12. juni: Ishavsdressuren

På Tromsø rideskole arrangerer Tromsø Ryttersportsklubb landsstevne i dressur.

10.–11. juni: Alfheimrevyen

For 25. året på rad inviterer Alfheimteateret til forestilling, som i år går under navnet Alfheimrevyen. 10. og 11. juni spiller de på Verkstedet i Kulturhuset.

10. juni–10. juli: Fotball-EM

Selv om fotball-EM går av stabelen i Frankrike, kan mesterskapet også nytes fra storskjerm i Tromsø. Både O´Learys, Blårock og Bastard viser kamper fra mesterskapet.

11. juni: Ersfjorddagen

Ersfjorddagen Rett vest går av stabelen. Her blir det blant annet marked, slampoesi, konsert med Ola Bremnes og koret Nattmål og bryggefest.

11. juni: City to summit–Trail run

For andre gang arrangerer Skandinavisk Høyfjellsutstyr Tromsø løpet City to summit–Trail run som går fra butikken i Kirkegata, opp til Fjellheisen og tilbake til sentrum igjen. Her kan deltakerne selv velge om de vil løpe på tid, eller om de kun vil ta hele turen som en opplevelse.

11. juni: TUIL-kamp

TUIL spiller hjemme mot Finnsnes i dette 2. divisjonsoppgjøret.

12. juni: Sykkelfestival på Charlottenlund

For tredje året på rad arrangerer Sykkelbyen Tromsø sykkelfestival. Her frister arrangøren med blant annet sykkelorientering, sykkelservice, sykkelslalåm, énhjulssykling, hinderløyper, testing av nye sykler og konkurranser.

16.–17. juni: ”Barberen i Sevilla” på Kulturhuset

En av verdens mest kjente operaer, ”Barbereren i Sevilla”, spilles på hovedscenen i Kulturhuset. Dette er en samproduksjon mellom Festspillene i Bergen, Opera Bergen og Nordnorsk Opera og Symfoniorkester.

17. juni: Konsert med Mount Washington

Tromsøbandet Mount Washington spiller konsert på Blårock.

17.–19. juni: Ishavshopp

Tromsø Ryttersportsklubb arrangerer sprangstevne på rideskolen.

17.–26. juni: Nordisk Ungdoms Filmfestival

NUFF er en årlig filmfestival for unge filmskapere under 26 år fra hele verden.

18. juni. Roregatta

Årets roregatta går av stabelen i havnebassenget i Tromsø. I denne uhøytidelige rokonkurransen konkurreres det i både dame-, herre- og mixklasse. Konkurransen avsluttes med premieutdeling og rofest på Ølhallen. I tillegg til konkurranseelementet er roregattaen minst like kjent for de kreative kostymene som deltakerlagene stiller opp i.

18. juni: Midnight Sun Marathon

Denne lørdagen samles løpere fra hele verden for å løpe. Hvert år har MSM over 5.500 løpere på startstreken, fordelt på fem ulike distanser. Her kan deltakerne velge mellom maraton, halvmaraton, mila, minimaraton og Labb og Line barneløp.

18. juni: Bakgårdsfest

NODA–Nordnorsk design og arkitektursenter inviterer til bakgårdsfest i nordbyen. Her blir det blant annet musikk, lokalmat, redesign, piknik og gatekunst.

19. juni: Hundeutstilling

Norsk Kennel Klub arrangerer internasjonal eksteriørutstilling på Mandelasletta i Tromsdalen.

20.–23. juni: Idrettsleker på Valhall

Gjennom lek får barn i alderen 6 til 12 år prøve seg på alle typer friidrettsøvelser i løpet av disse fire dagene. Arrangementet er i regi av BUL Tromsø.

25. juni: TUIL-kamp

TUIL tar imot Harstad hjemme på TUIL arena.

Juli

1. – 31. juli: Sommerkonserter

Hver dag i juli blir det konsert i Tromsø domkirke.

9. juli: TIL-kamp

TIL spiller hjemme mot Haugesund i deres første kamp etter fotballferien.

21.–23. juli: Buktafestivalen

Gjennom tre dager arrangeres Buktafestivalen tradisjonen tro i Telegrafbukta. I år står blant annet Iggy Pop, Kvelertak, Graveyard, DumDum Boys, deLillos og Raga Rockers på scenen. I tillegg til arrangementet på kveldstid, vil det også være et eget program på dagtid lørdag som passer for hele familien. Her skal blant annet The Northern Lies underholde publikum.

23.–24. juli: Hundestevne

Tromsø hundeklubb brukshundgruppa og NKK Troms og Finnmark arrangerer dobbeltstevne i rallylydighet og lydighet denne helga.

24. juli: TIL-kamp

”Gutan” tar imot Stabæk til nok en hjemmekamp på Alfheim.

31. juli: TUIL-kamp

2. divisjonskampen mellom TUIL og Grorud spilles på TUIL arena.

August

5.–6. august: Tromsø Skyrace

For tredje gang arrangeres Tromsø Skyrace som inkluderer fjelløp til både Blåmann, Tromsdalstinden og Hamperokken.

5. august: TIL-kamp

TIL spiller mot Aaleund på Alfheim.

14. august: TUIL-kamp

TUIL møtes Skeid i dette oppgjøret i andredivisjon.

18.–20. august: Tromsø Retrofestival

Tromsø Retrofestival går av stabelen på Strandtorget. Her vil Topcoat, Ravi, Darren Green, Stokkan/Unit Five og Jørn Hoel stå for den musikalske underholdningen.

21. august: TIL-kamp

Denne augustdagen er det Viking som er motstander for TIL i eliteseriekampen på Alfheim.

26. august: TUIL-kamp

TUIL møter Mo hjemme på TUIL arena.

26.–28. august: Tromsø Mountain Challenge

MSM inviterer til Tromsø Mountain Challenge, en helg med fire fjelløp på tre dager. Dette inkluderer MSM Ekstremløpet, Tromsø Mountain Ultra 50 kilometer, Tromsø Mountain Half Ultra på 25 kilometer og løpet Tromsdalstinden 1.238 meter opp.

26.–27. august: Rakettnatt

Festivalen på Stortorget strekker seg over to dager. I år er artister som Tungtvann, Veronica Maggio, Matt Corby, Bastille og Aurora booket til festivalen.

31. august. Konsert med Melissa Horn

Den svenske artisten Melissa Horn spiller konsert på hovedscenen i Kulturhuset. Sist hun besøkte Tromsø var i 2014. Da spilte hun for en fullsatt storsal på Kulturhuset.