Redningsselskapet er 125 år i år. I anledning jubileet har organisasjonen uttalt at de ønsker å gi tilbake til alle de som har støttet dem opp gjennom årene. En av tankene var en gratiskonsert med Hekla Stålstrenga på hotellet The Edge.

– Vi ønsker å gi noe til de som vanligvis ikke får kulturopplevelsen, enten det er på grunn av økonomi, sosiale eller kulturelle forskjeller, en travel hverdag eller annet, sier Thomas Hestnes Mæhlum, distriktsansvarlig i RS Troms, i en pressemelding.

Oser av fjell og ramsalt sjø

Hekla Stålstrenga var ikke tung å be. Mæhlum mener det folkekjære bandet passer perfekt til å representere Redningsselskapets tematikk

– Vi Redningsselskapet har et hjerte for frivilligheten, og ønsket med dette å vise at vi ser – og setter pris på – den fantastiske innsatsen som nedlegges i byens flotte miljø, sier Mæhlum.

The Edge tente også på ideen og stilte sin storstue til disposisjon, hvor 800 billetter nå har forsvunnet på rekordtid.

– Vi sørger selvsagt også for å verdsette våre støttespillere, gjennom mange tiår har vi opplevd velvilje og bistand fra institusjoner, bedrifter og enkeltpersoner. Alle disse er invitert, sier Mæhlum, som forteller at det ikke er mulig å få tak i flere billetter til konserten, som er satt til fredag 10. juni.

Elias kommer

Men for å markere jubileet ytterligere har Redningsselskapet også viet lørdagen til feiring. Her kommer Elias-båtene slik at de minste år seg en liten båttur, i tillegg til kaffe, kaker og redningsdemonstrasjon. Det vil også bli omvisning i Redningsselskapets skøyter.

– Har vi vær og føreforhold med oss tilbyr vi også båtturer ut i sundet, sier Mæhlum, som gleder seg til to dager med jubileumsfest.

PS: Hekla Stålstrenga spiller også konsert på The Edge 14. oktober.