KUNST I VERDENSKLASSE: Sune Nordgren (nærmest) henger opp ett av totalt 16 kunstverk som nå skal pryde veggene inne på The Edge. Gårdeier Roar Dons (t.v.) og hotelldirektør Øyvind Alapnes følger spent med i bakgrunnen. (Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø)

KUNST I VERDENSKLASSE: Sune Nordgren (nærmest) henger opp ett av totalt 16 kunstverk som nå skal pryde veggene inne på The Edge. Gårdeier Roar Dons (t.v.) og hotelldirektør Øyvind Alapnes følger spent med i bakgrunnen.Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

FARGERIKT: Det er den kjente kunstneren Julian Opie som har laget bildene som nå skal skape liv i frokost- og restaurantområdet på sentrumshotellet. Fra venstre: Gårdeier Roar Dons, hotelldirektør Øyvind Alapnes og kunstansvarlig Sune Nordgren. (Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø)

FARGERIKT: Det er den kjente kunstneren Julian Opie som har laget bildene som nå skal skape liv i frokost- og restaurantområdet på sentrumshotellet. Fra venstre: Gårdeier Roar Dons, hotelldirektør Øyvind Alapnes og kunstansvarlig Sune Nordgren.Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

3D-EFFEKT: Sune Nordgren er her i ferd med å henge opp ett av bildene som har 3D-effekt og med motiv fra Japan. (Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø)

3D-EFFEKT: Sune Nordgren er her i ferd med å henge opp ett av bildene som har 3D-effekt og med motiv fra Japan.Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

INTERNASJONAL KUNST: Gårdeier Roar Dons forteller at de har revet seg løs fra både det lokale, regionale og nasjonale, og valgt flere bilder med motiver fra Japan. (Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø)

INTERNASJONAL KUNST: Gårdeier Roar Dons forteller at de har revet seg løs fra både det lokale, regionale og nasjonale, og valgt flere bilder med motiver fra Japan.Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

FORNØYD: Kunstansvarlig Sune Nordgren er strålende fornøyd med de 16 kunstverkene som nå skal opp på veggene på The Edge. (Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø)

FORNØYD: Kunstansvarlig Sune Nordgren er strålende fornøyd med de 16 kunstverkene som nå skal opp på veggene på The Edge.Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

1 / 5

Henger opp kunst i millionklassen på The Edge

Hotellet var allerede til åpningen i 2014 utsmykket med kunst fra store kunstnere. Torsdag var dronningens egen kunstsjef på hotellet for å henge opp bilder i verdensklasse.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Sune Nordgren, tidligere direktør for Nasjonalmuseet i Oslo, hadde med seg intet mindre enn 16 nye kunstverk som nå skal pryde veggene i frokost- og restaurantområdet hos Clarion Hotel The Edge.

Gårdeier Roar Dons kan fortelle at han har investert over en million kroner i kunsten, som den kjente kunstneren og engelskmannen Julian Opie står bak.

Kjent samtidskunstner

– Han er en av Petter Stordalens favoritter. Opie er der hvor Edvard Munch var en gang i tiden. Han er en veldig kjent samtidskunstner, som har en spesiell stil med utgangspunkt i populærkultur, utdyper Sune Nordgren.

Det som er dronningens egen kunstsjef har nemlig også et samarbeid med Petter Stordalen og Nordic Choice-kjeden, med ambisjon om å etablere flere av hotellene som «kunsthoteller». Og Nordgren er svært begeistret for kunsten som nå skal opp på veggene hos The Edge i Tromsø sentrum.

LES OGSÅ: Lars Vaular spiller på The Edge

Skape minner

– Det er jeg som har valgt ut kunsten, men det er både hotellbyggerne-, driverne og eierne som står bak dette. Det er en fantastisk kunst, sier Nordgren, og fortsetter:

– Det handler om å skape minner hos folk, og jeg prøver alltid å finne kunst som fester seg og gjør at folk husker både den og hotellet. Jeg tror folk blir stolte av å ha fin kunst på huset.

Både gårdeier Roar Dons og hotelldirektør Øyvind Alapnes var torsdag til stede da plasten på kunsten ble fjernet og bildene skulle opp på veggen.

– Vi er veldig glade for at gårdeier Roar Dons har investert i kunst i verdensklasse som gjestene nå kan nyte mens de er her. Dette er et stort område, med mye hvite vegger, som har blitt et heldagsområde med ulike eventer og ikke bare en frokostsal. Nå som vi får fargerik kunst som skaper mer liv, tror jeg folk vil sette enda større pris på det, sier Alapnes.

LES OGSÅ: The Edge arrangerer 90-tallsfest

Kvalitet viktigst

Dons forteller at selv om de har brukt over en million kroner på kunsten, er det kvaliteten på bildene – ikke prislappen – som er det viktigste.

– The Edge har klart å skape en kulturarena her på hotellet, og da er det en glede å kunne løfte kunst og kultur ytterligere fram. Det synes vi både huset og Tromsø fortjener, sier gårdeieren.

– Vi har allerede investert i kunst av Antony Gormley, som er en annen stor kunstner. Så når vi nå går videre er det fantastisk at denne kunsten kan være i samme klasse. Dette kan være med på å trekke til seg gjester fra hele verden. The Edge skal være kvalitet, og da er det viktig at også kunsten gjenspeiler det, påpeker han.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: