NUMMER TO: «Nærmere kommer vi ikke» er en spin-off av Steinholms første bok; «Fuck verden».

Til daglig jobber Steinholm på Ark på Jekta, men bokinteressen hennes stopper ikke der. I fjor kunne hun nemlig gi ut sin første første ungdomsroman, «Fuck verden», etter åtte års arbeid. Kun ett år etterpå er hun klar med oppfølgeren; «Nærmere kommer vi ikke».

– Det er egentlig en spin-off, hvor bikarakteren Jens fra første boka er blitt hovedperson. I denne boka reiser han til de homofile onklene sine på Finnsnes for å koble ut etter kjærlighetssorg, noe som er lettere sagt enn gjort, forteller Steinholm til iTromsø.

Homofest på Finnsnes

Onklene til Jens har nemlig fått en fjong idé.

– De har investert i de originale paljettjakkene til Bobbysocks og har bare én plan for sommeren: Å arrangere Finnsnes første Gay Pride-festival under «Finnsnes i fest», sier Steinholm, som poengterer at man ikke trenger å ha lest den første boka for å få noe ut av denne.

– Selv om Jens er en karakter i første boka også, vil man helt fint kunne lese denne boka uten å ha lest «Fuck verden», sier hun.

Spent på lansering

11. august skal «Nærmere kommer vi ikke» lanseres med fest på Prelaten. Det gleder Steinholm seg veldig til, selv om hun innrømmer at hun faktisk er mer spent nå en forrige gang.

– Siden den forrige boka ble så godt tatt imot, er jeg litt nervøs for om denne vil få samme respons. Forrige gang visste jeg liksom ikke helt hva jeg gikk til, så forventningene var ikke så høye, forteller forfatteren.

En tredje bok ser også ut til å være på vei, selv om Steinholm ikke tør sette noen lanseringsdato ennå.

– Den er planlagt til høsten 2017, men foreløpig har jeg bare skrevet ti sider. Dermed er det litt tidlig å vite noe konkret, konstaterer hun.

HOBBYFORFATTER: Monika Steinholm jobber i bokhandel på dagtid, men er også forfatter. Nå er hun klar til å gi ut sin andre bok. Foto: Lars Marius Matre Foto: Lars Marius Matre / iTromso