Klokka 16.00 åpnet dørene på Buktafestivalen, og samtidig åpnet Tonje og Linas Snackbar på Mellomveien. Der stenger de ikke før alle har kommet seg hjem fra festivalen, og sørger for at alle tørste og sultne festivalgjengere får noe godt med seg både på vei til og fra festivalen.

Les alt om Buktafestivalen her!

- Dette er vel vårt femte år med Bukta-kiosk. Da vi var yngre, pleide vi å lage små kiosker hvor vi solgte ting vi hadde laget selv i løpet av sommeren, men så startet vi å selge kaker, kaffe og saft til folk på vei hjem fra Bukta. Det ble kjempepopulært, så vi har bare bygd videre på det, forteller de to bestevenninnene.

De husker ikke nøyaktig hvor mye de tjente i fjor, men sier det var en pen sum.

Mye å velge i

I år er det ikke så rent lite å velge i. Jentene selger wienerpølser i brød, hjemmelagde kanalsnurrer, kyllingwraps, nystekte vafler, iskald saft, kaffe, popcorn og boller, og på festivalens første dag ble vaflene utsolgt med god margin.

- Vi har også ordnet oss Vipps slik at folk som ikke har kontanter også kan handle hos oss. Vi prøver å være billigere enn festivalen, og lager alt vi selger selv, og får veldig gode tilbakemeldinger. Selv om folk er litt beruset når de forlater festivalen, oppfører alle seg pent og er veldig snille med oss. Foreldrene våre følger også godt med, forteller Lium Sørensen.

Egen sommerjobb

Pengene de tjener, sparer de til klassetur og til språkreise, men de er mest fornøyd med at de har skapt sin egen sommerjobb.

- Det har jo blitt tradisjon for oss å lage kiosk under Bukta, men det er veldig greit at vi skaper vår egen sommerjobb. Foreldrene våre hjelper til når vi trenger det og er veldig støttende, så dette er helt perfekt for oss, forteller Winther Sørensen.

Beste været noensinne

De legger liten skjul på at det gode været betyr god business for dem. Flere publikummere velger å gå, og ender da med å gå forbi dem.

- Dette er første året vi har trengt å ha en vifte inne i boden, og vi kan vel ikke huske at det har vært så varmt her tidligere. Vi ser også at folk kjøper mer saft når vi forteller at vi har isbiter. Det er mye bedre å jobbe ute hele dagen når det er godt vær, sier jentene og ler.