THE EDGE: Det er knapt tre uker til andre utgaven av Rakettnatt. I år blir etterpåfesten på The Edge og Veita-senteret, med blant annet Agy, Sophie Elise og Charlotte Thorstvedt på scenen.

– Jeg skal lage en klubb i underetasjen som skal være svett og trang, sier Charlotte Bendiksen, som er avdelingsleder for klubb Veita. Bendiksen forteller at hun vil ta konseptet til et internasjonalt nivå, som hun selv er kjent med rundt om i Europa.

– Jeg har jobbet på festivaler rundt om i hele verden, og jeg vet hva som skal til for å få det til. Det skal være mørkt, audiovisuelt og mye lys som skaper en euforisk danseopplevelse for dem som kommer innom, sier DJ-en, som blant annet har arrangert avslutningsfester for TIFF.

Les også: Nå er Rakettnatt så godt som utsolgt.

Klubb-Veita

På Veita-menyen finner man blant annet Charlotte Thorstvedt og tyske Ada.

– Danserom er i fokus her. Vi har en kapasitet til 400 personer, så vi må jobbe litt med lokalet for å få det til. Det er sykt morsomt å lage en elektronika/house-klubb ut av kjelleren til et kjøpssenter, sier Bendiksen, som har døpt klubben til «Klubb Veita».

Hun forteller at klubben også blir tilgjengelig for folk som ikke får seg festivalpass til Rakettnatt. De som allerede har ordnet seg pass får rabatterte priser til klubben.

– I tillegg vil det være konsert, både på fredag og lørdag, mellom den nest siste og siste artisten på hovedscenen på Stortorget. Her vil du finne Agy fra Tromsø og Gundelach fra Oslo. Jeg mener vi har fått top notch fra både DJ og bands på vår scene, sier Bendiksen.

– Å tilføre kultur inne i et kjøpesenter er med på å prege den nye profilen til Veita-senteret, og ikke minst fremme nordbyen, sier May-Tordis Simonsen, som er prosjektleder for nye Veita-senteret.

Les også: Emma (11) er verdens minste festivalsjef.

Sophie Elise

Også hotellet The Edge er med på å arrangere fest etter at moroa på Stortorget.

– Vi skal kjøre etterfest her også. Det blir moderne og klassisk stil hos oss i storsalen og på skybaren. Nede i fellesarealet blir det DJ-er og musikalske innslag fra blant annet Unge Ferrari, Sophie Elise og en annen artist som vi ikke vil røpe helt enda, sier Marianne Høybakk, som er hotellsjef ved The Edge, som også er det offisielle festivalhotellet i år.

– Det blir nok en del artister som mingler her. Om man kommer innom blir det nok muligheter for en klem eller en selfie, sier Høybakk.

Charlotte Thorstvedt.Pressefoto
AgyFoto: Daniel Mikkelsen
Foto: Trond Tomassen